Week van de Zee van 22 april tot en met 8 mei

zeeWeek van de Zee van 22 april tot en met 8 mei

Van vrijdag 22 april tot en met zondag 8 mei is er opnieuw de ‘Week van de Zee’. Tijdens die periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur en milieu aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen.

Dit kan in klas- of gezinsverband door deel te nemen aan één van de talrijke activiteiten, verdeeld over 10 kustgemeenten.

Dit jaar is de ‘Week van de Zee’ aan zijn twintigste editie toe. Voor de jubileumeditie leggen de partners de nadruk op het begrip ‘tijd’.

Op weekdagen kan zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs deelnemen aan workshops, veldwerkactiviteiten, wandelingen, enz. Tijdens de weekends staat er voor het ruime publiek heel wat op het programma.

Er zijn meer dan 150 activiteiten voor klein en groot: garnaalkruien, een zeetocht met de amfibieboot, een zeedorp bezoeken en deelnemen aan verschillende workshops, een schelpententoonstelling en strandlabo, krabben vissen, havens verkennen enz.

Voor de ‘Week van de Zee’ werkt het provinciebestuur samen met de tien kustgemeenten, bezoekerscentra, musea, natuurorganisaties en Horizon Educatief vzw.

Praktisch

Alle praktische informatie en een overzicht van de activiteiten zijn terug te vinden op de website www.weekvandezee.be en in een gratis brochure.

De brochure is gratis te verkrijgen in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge, via [email protected] of via het gratis telefoonnummer 0800 20 021).