Mathias De Clercq trekt lijst voor Open Vld Gent

Mathias De ClercqMathias De Clercq unaniem voorgedragen als lijsttrekker Open Vld Gent

Mathias De Clercq is door het partijbestuur van Open Vld Gent unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Het partijbestuur van Open Vld Gent is op zaterdag 16 april samengekomen om de lijsttrekker aan te duiden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Eerste schepen Mathias De Clercq werd door het partijbestuur unaniem voorgedragen als lijsttrekker. Schepen Sofie Bracke en schepen Christophe Peeters vervolledigen de top 3, gevolgd door adjunct-fractievoorzitter Stephanie D’Hose en fractievoorzitter Sami Souguir op plaatsen 4 en 5.

Open Vld Gent start na de zomer met een participatief traject om haar stadscongres in het voorjaar van 2017 voor te bereiden. Dat congres moet uitmonden in het programmacongres waar het stadsproject van Open Vld Gent wordt gefinaliseerd. Schepen Christophe Peeters zal als voorzitter van het programmacomité dit traject vormgeven.

Mick Daman, voorzitter Open Vld Gent: “We hebben met Mathias De Clercq een sterke lijsttrekker en kunnen steunen op een sterk team. Als kandidaat-burgemeester zal hij samen met de hele ploeg alles op alles zetten voor een stevig resultaat in 2018.”

Mathias De Clercq: “Ik dank het partijbestuur voor het vertrouwen en zal er samen met het volledige team alles aan doen om met een enthousiasmerend project voor Gent een stevige score te halen in 2018. Ja, ik heb echt goesting om burgemeester te worden van de schoonste stad van het land. Het zou een hele eer zijn mochten de Gentenaars mij tot hun burgemeester kiezen. De Gentenaars zullen in 2018 een duidelijke keuze kunnen maken: tussen een socialistische kartelburgemeester en mezelf als kandidaat-burgemeester.”