3 gewapende overvallen in AALST

0
564

OPSPORINGSBERICHT : 3 gewapende overvallen in AALST vermoedelijk door dezelfde man

Op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, verspreidt de politie volgend opsporingsbericht :

De politie en het gerecht zijn op zoek naar deze man, hij wordt er van verdacht meerdere diefstallen met geweld en wapenvertoon te hebben gepleegd in AALST.

Op 18/08/2015 werd de krantenwinkel “Het Artikelken” overvallen gelegen in de Dokter De Moorstraat. Omstreeks 11.40 uur kwam een onbekende zwarte man binnen. Hij camoufleerde zijn gezicht door middel van een pet en een kap over zijn hoofd. Hij trok ook een doek voor zijn mond en neus.
De dader richtte een pistool naar de winkeluitbaatster en enkele klanten. Hij eiste de inhoud van de kassa en het geld moest in zijn zak gestopt worden. De dader schuwde geen geweld. Als het geld in de tas zat, vertrok hij.

Beschrijving van de dader
De man heeft een zwarte huidskeur en is opvallend groot, zo’n 1m90. Hij was volledig in het zwart gekleed en had een draagtas bij zich.

Op 12/01/2016 omstreeks 21.54 uur werd de frituur “Topperfriet” in de Nieuwbrugstraat in Aalst overvallen door een grote man met zwarte huidskleur. Zowel de uitbater als één van de klanten werden hard aangepakt. De dader gebruikte heel veel fysiek geweld. Nochtans is de dader weggevlucht zonder buit aangezien hij de kassa niet open kreeg.

Beschrijving van de dader
De man was gewapend met een zwart pistool en droeg die in zijn rechter hand. De verdachte heeft een zwarte huidskleur en verborg zijn gelaat met een sjaal tot onder de ogen en een kap. Hij is zeker 1m88 groot en atletisch gebouwd.
Hij droeg een zwarte pilootjas, een pull met zwarte kap, zwarte sjaal, een zwarte trainingsbroek van het merk “LOTTO” met het logo en twee verticale lijnen, zwarte handschoenen met fluo groen tussen de vingers, zwarte sportschoenen met witte zool en een grijze slip.

Op 15/01/2016 sloeg hij toe in een apotheek gelegen in de Raffelgemstraat in Aalst. Omstreeks 17.40 uur kwam hij de apotheek binnen en vroeg naar specifieke producten. Toen het slachtoffer naar achter ging volgde hij en bedreigde haar met een pistool. Hij vroeg het geld uit de kassa.
Toen er een andere persoon binnenkwam was de dader verrast en vluchtte weg.

Op 18/01/2016 werd in de Lindestraat kledij teruggevonden die gelinkt kan worden aan de overval op de apotheek.
– een donkerblauwe trainingsbroek met lichtblauwe strepen van het merk ADIDAS maat Large met het logo van Chelsea
– een zwarte sweater met kap en rood opschrift ”Federal U.S. Marshall” : maat Large
– een zwarte jas merk L.O.G.G maat Large
– een donkerblauwe pull met rolkraag van HEMA maat medium
– Deze pull zat nog in de sweater en vermoedelijk werden beide kledingstukken tegelijk uitgetrokken.
– Een zwarte jas
– Een zwarte muts met een boord van ongeveer 5cm

Herkent u de man op de bewakingsbeelden of de teruggevonden kledij, alle informatie over deze zaak is welkom op het gratis nummer 0800 30 30 0 of via [email protected]

overval 4

overval 3

overval 2

overval1

overval

jas

trui

broek

pul

muts