Ladies of Soul ft Nathalia groot succes

Image00005
Ladies of Soul ft Nathalia was afgelopen vrijdagavond een gigantisch succes. Samen met de Nederlandse Souldames Berget Lewis, Edsilla Rombley, Glennis Grace, en de saxefonoste Candy Dufler. Trijntje Oosterhuis was wegens zwangerschapsverlof afwezig. Haar echtgenoot Alvin was echter wel aanwezig in het orkest om de andere dames muzikaal te ondersteunen. Vorig jaar verkochten de dames de Lotto Arena uit, vrijdag trakteerden ze z’on 12.000 toeschouwers op mooie en verrassende pop- en soulnummers.
Image00004
Op de tweede Antwerpse editie werd de power van Berget Lewis opnieuw gecombineerd met het kraakheldere geluid van Glennis Grace, en de warmte van Edsilia Rombley met de ongekende muzikaliteit van saxofoniste Candy Dulfer. Met ook Natalia erbij was het publiek weer zeker van een spetterende show waarbij niemand stil kon blijven zitten of staan. Ladies of Soul is sinds 2014 een succesformule in Nederland.
Image00070
Deze vijf dames hebben niet alleen een grote voorliefde voor de soulmuziek, met ‘Soul’ wordt ook verwezen naar hoe zij elk met hart en ziel op de bühne staan en ongekunsteld hun muzikaliteit demonstreren, dat was ook weer te zien afgelopen vrijdagavond. Het minste wat je van deze show kon zeggen was dat hij “af” was. Dat kon je ook merken aan de sfeer die er heerste in het tot de nok gevulde sportpaleis. Ook aan menige toeschouwer die mee danste op de verschillende nummers die de revue passeerden. Het werd een weergaloos concert met een ongelooflijke energie.
Image00009
“Natalia hoeven we aan het Vlaamse publiek natuurlijk niet voor te stellen. Ook Edsilia, Berget Glennis en Candy kunnen we met recht en reden ‘Ladies of Soul’ noemen. Deze gerenommeerde Nederlandse artiestes behoren tot de top van hun vakgebied. Hun indrukwekkende carrières en zangkwaliteiten maken hen gerespecteerde dames in de Nederlandse muziekindustrie”, klinkt het uit de mond van PSE-organisator Jan Van Esbroeck.
Image00065
De Ladies of Soul herdachten ook artiesten in hun show die reeds van ons zijn heen gegaan zo o.a Little Willy Jones, Ray Charles, Nathalie Cole (pas overleden op 31/12/2015 om te eindigen met een medley van Donna Summer. Het talrijk opgekomen publiek wist deze tribute wel te waarderen zo konden we achteraf van verschillende mensen vernemen. Nog even een woordje over de Nederlandse Ladies

Berget Lewis startte haar carrière op 15-jarige leeftijd. ze was achtergrondzangeres bij Total Touch de band van Trijntje en Tjeerd Oosterhuis en maakte deel uit van Candy Duflers Funky Stuff. Ze schitterde als Maria in het televisie spektakelstuk “The Passion”.Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid. Edsilia startte haar veelzijdige en succesvolle carrière in 1996, toen ze zowel de Nederlandse als de Europese Soundmixshow won. Ze staat net zo makkelijk in de Nederlandse theaters als op pop- en jazzpodia en heeft opgetreden van North Sea Jazz tot in het voorprogramma van Lionel Richie.
Image00047
Gleniss Gracestaat sinds haar zesde op het podium. Op haar elfde zong ze al een duet met Julio Iglesias. Op 16-jarige leeftijd won ze de Soundmixshow als Whitney Houston en in 2005 vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival. Glennis is al meerdere keren bekroond met de titel ‘Beste Zangeres’, ‘Beste Zangstem’ en ‘Beste Zangtechniek’. Candy Dulfer ten slotte is een saxofoniste van wereldformaat.
Image00019
Ze speelt saxofoon sinds haar zevende, startte haar eigen band Funky Stuff op haar veertiende en bracht op haar negentiende haar debuutalbum ‘Saxuality’ wereldwijd uit. Het album werd voor een Grammy Award genomineerd en werd sindsdien al meer dan 2,5 miljoen keer verkocht. Ze trad op met wereldsterren en ‘Lily Was Here’, haar eerste samenwerking met ex-Eurythmics Dave Stewart, werd in 1989 een nummer 1-hit in heel Europa. In 1999 werkten ze nogmaals samen voor de soundtrack van de film ‘Cookie’s Fortune’ van Robert Altman. Candy won talloze prijzen en werd herhaaldelijk onderscheiden. Ze bracht verschillende albums uit en had in de Verenigde Staten tal van nummer 1-hits.

Toen we ons oor te luisteren legden bij het verlaten van het Sportpaleis en verschillende aanwezigen naar hun reactie vroegen konden we niks anders vaststellen dat de mensen genoten hadden van de show en zeker en vast in 2017 zouden terug keren. Eén koppel wist zelfs te vertellen dat het optreden beter was dan dat van Tina Turner en die kaarten kosten ons toen 115€ voegden ze er fijntjes aan toe. The Ladies of Soul featuring Nathalia verdient zeker en vast een vervolg in 2017 daar was iedereen het over eens. Wij houden jullie hier zeker van op de hoogte als het zover is.
Image00126