Giesbaargse jeugd is het platform voor jeugd in Geraardsbergen

giesbaargse jeugd‘Giesbaargse jeugd’, hét platform voor jeugd in Geraardsbergen

Luisteren naar en betrekken van kinderen, jongeren en jonge ouders bij het dagelijkse beleid in Geraardsbergen blijft een belangrijk streefdoel voor de jeugddienst. Participatie wordt hoog in het vaandel gedragen en sociale media is hierbij een niet te miskennen orgaan.

“E-participatie is een tool die we dan ook met beide handen willen grijpen”, aldus schepen van jeugd Fernand Van Trimpont. “Via één facebookpagina worden jongeren in Geraardsbergen op de hoogte gehouden van relevante nieuwsitems, evenementen en aankondigingen uit onze stad.”

Door het plaatsen van polls, de vind-ik-leuk toets inventief te gebruiken, vragen en wedstrijdjes wordt de facebookpagina een inputorgaan waar de jongeren van Geraardsbergen hun mening kwijt kunnen. Op termijn hoopt de jeugddienst dat jongeren zelf de mening van andere jongeren vragen via deze pagina.

“De doelstelling is een duidelijke communicatie, op maat van de jeugd. E-communicatie zal ook stimulerend zijn om de aanspreekbaarheid te verhogen. Via verschillende de sociale media hopen we tevens de voeling met de leefwereld van de jongeren in Geraardsbergen te verhogen” vervolgt de schepen van jeugd. Hiervoor zal de jeugddienst niet alleen inzetten op facebook, maar zal er ook een Instagram-account aan gekoppeld worden. Door de account uit handen te geven aan de jeugd zelf wil de jeugddienst de betrokkenheid verhogen en krijgt ze een mooi beeld van de leefwereld van de jongeren in onze stad. Hiervoor gaan ze op zoek naar jongeren die hun week in beeld willen brengen. Als laatste introduceert de jeugddienst een hashtag (#giesbaargsejeugd) die door iedereen gebruikt kan worden.

Via een poll werd gezocht naar een geschikte naam. De keuze van de jongeren was overduidelijk: ‘Giesbaargse Jeugd’. Op vrijdag 19 februari 2016 werd hiervan de aftrap gegeven.

“Ook jonge gezinnen willen we via “Giesbaargse jeugd” bereiken, want Geraardsbergen wil echt een kindvriendelijke stad zijn”, besluit de schepen van jeugd. “We hopen dat vele jonge mensen onze “Giesbaargse jeugd” pagina zullen opzoeken op facebook en hun bijdrage durven geven.”
De jeugddienst is klaar om via dit alles de stem, mening en belevenissen van de jeugd nóg meer in de kijker te zetten!