...

Ook Chinezen kennen duivenbeurs Fugare in Kortrijk

fugareAl meer dan 15 verschillende nationaliteiten present op duivenbeurs Fugare in Kortrijk Xpo

Dat de Belgische duiven al een even groot exportproduct geworden zijn als onze chocolade en frieten, is ondertussen al oud nieuws. Goed nieuws is dat duivenliefhebbers van over de hele wereld daardoor hun weg naar België hebben gevonden. Op Fugare , de internationale beurs voor de duivensport, die plaatsvindt op zaterdag 20 en zondag 21 februari in Kortrijk Xpo, tekenden al exposanten uit 15 verschillende landen present.

Belgische duivenliefhebber als internationaal adviseur
De duivensport ontstond hier bij ons begin 1800 en werd al snel populair bij onze buurlanden. De tijd dat er in iedere familie wel een duivenmelker te vinden was, is jammer genoeg voorbij. Het aantal actieve beoefenaars in België is sinds 1990 gedaald van 64.000 naar 20.000. Maar de kwaliteit van de huidige liefhebbers is wel heel belangrijk geworden: hun advies is gegeerd door heel veel buitenlandse duivenliefhebbers. Fugare verwelkomt dan ook jaarlijks beoefenaars uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, de UK, Portugal, Spanje, Taiwan, …

Ook Chinezen komen Belgische duifjes spotten
En alsof dat nog niet voldoende is, blijken de Chinese zakenmannen nu ook al ingepalmd door onze duifjes. “De duivensport is in China een ware luxesport geworden. Gokken op duivenwedstrijden is daar een prestigezaak en de kans om te netwerken tijdens het gokken, wordt daar meer en meer een belangrijk onderdeel van het zakendoen.” Zo klinkt het bij de organisatie. “Een topduif van één van onze Belgische liefhebbers kopen, is dan ook de kers op de taart van deze Chinese prestigesport. En net daarom maken ook de rijke Chinezen graag de trip tot in Kortrijk.”

Exposanten uit 15 verschillende landen
Dat Fugare een belangrijke jaarlijkse afspraak geworden is in de internationale duivensport, hebben ook de buitenlandse bedrijven in de duivensportbranche begrepen. “103 exposanten uit wel 15 verschillende landen tekenen present voor deze 6e editie. De interesse die getoond wordt dit jaar is ongezien. Wij maken ons dan ook op voor een internationale topeditie.”

Praktisch
FUGARE 2016 vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2016 in hal 6 van Kortrijk Xpo. Kaarten kosten 9€, vrouwen en kinderen bezoeken de beurs gratis. Kortingbonnen van 1€ kunnen aangevraagd worden via de website( www.fugare.be ) maar zijn ook beschikbaar zijn in alle duivenlokalen. Voor lokalen die een bus inleggen zijn er dan weer speciale voorwaarden: gratis parkeren voor de bus en 1 gratis toegangskaart per 10 betalende bezoekers (aanvragen via fugare@kortrijkxpo.com)!