...

Aalst krijgt publieke fietspompen

foto twitterPublieke fietspompen terug in het straatbeeld van Aalst.

Binnenkort komen er opnieuw een aantal publieke fietspompen in het Aalsterse straatbeeld. Mogelijke locaties worden momenteel onderzocht.

Gemeenteraadslid Caroline De Meerleer (N-VA) verkreeg dit antwoord naar aanleiding van haar schriftelijke vraag over de publieke fietspompen.
Schepen van mobiliteit Casaer (SD&P) beschouwt publieke fietspompen als een cruciaal element in het aanbieden van fietsvriendelijke infrastructuur.

In het verleden werd reeds gebruik gemaakt van een openbare fietspomp aan CC De Werf. Deze bleek evenwel niet ideaal en bovendien gevoelig voor vandalisme. “We hebben uit deze ervaring geleerd dat niet alleen het type fietspomp, maar ook de locatie belangrijke succesfactoren zijn. Onze voorkeur gaat uit naar mechanische pompen, aangezien die minder gevoelig zijn voor storingen. De nieuwe fietspomp zal in eerste instantie uitgetest worden op een 2 à 3-tal nog verder te bepalen plaatsen. Bij positieve evaluatie kunnen we een verdere uitrol voorzien”, aldus schepen Casaer.

Gemeenteraadslid De Meerleer is zeer verheugd met dit antwoord. “Als we onze stad willen profileren als fietsvriendelijke stad, moeten we het fietsen aantrekkelijker en aangenamer maken. Niet alleen onze fietspaden dienen aangepakt, ook de nodige fietsvoorzieningen mogen niet vergeten worden. Naast fietsstallingen is een publieke fietspomp een zeer zichtbaar element dat het comfort voor de fietser aanzienlijk verhoogt.”