...

Nito Circus Live te gast in Antwerpen

Image00001

Nitro Circus Live was donderdagavond 15 Februari te gast in het Antwerps Sportpaleis. Het was reeds voor de 3e keer dat het wereldberoemde spektakel Nitro Circus Live van meervoudig X-Games medaillewinnaar Travis Pastrana te gast in het Antwerpse Sportpaleis. En er werd geschiedenis geschreven; voor het eerst was er een vrouwelijke vrijwilliger die meedeed aan een stunt. Op sportief vlak werden er topprestaties geleverd; William ‘Willis’ Van den Putte toonde nog maar eens waarom hij de beste Belgische FMX rijder is van het moment. Voor BMX atleet James Foster eindigde de avond ei zo na in mineur, toen hij tegen de grond smakte na een nochtans perfecte drievoudige frontflip.

Image00009
(voorbereiding voor een stunt met vier)

Voor de show echt van start gaat, brengt Nitro Circus Live een eerbetoon aan hun overleden vriend en live action sport held Eric Roner. Een paar maanden geleden liet hij het leven en in een aangrijpend filmpje worden nog maar eens z’n uitzonderlijke prestaties getoond. “Deze tour staat in het teken van Eric. We zijn allemaal aangeslagen door zijn verlies. Met een filmpje willen we hem bedanken voor wat hij voor ons gedaan heeft”, zei Travis Pastrana op het podium, waarna er gejuich weerklonk.

En toen begon de show helemaal op zijn Amerikaans met veel lawaai en getier van de presentator meermaals klonk door de speakers van het Sportpaleis:” Antwerp are you readyyyyyyyyyyyyyyy? Met telkens een yeahhhhh als antwoord, de sfeer zat er onmiddellijk goed in. Even werd het stil toen er voor een stunt medewerking gevraagd werd uit het publiek en toen er een dame naar voren stapte weerklonk er een spontaan en luid applaus voor deze dame.

“Het zijn bijna altijd de mannen die zich kandidaat stellen. Voor ons was het even schrikken, maar het is de eerste keer tijdens deze Europese tour én voor zo ver ik weet ook in de geschiedenis van Nitro Circus, dat we een vrouw hadden uit het publiek die meedeed aan een stunt”, klinkt het bij de organisatie. Ongeloof en verwondering was er ook voor rolstoelatleet Bruce Cook. Jarenlang voerde Bruce stunts uit als FMX rijder, maar een zwaar ongeval met de motor zorgde ervoor dat hij verlamd raakte. Ondanks die handicap en met de steun van de Nitro Circus familie, vocht Bruce terug. Vandaag is hij de enige verlamde atleet ter wereld die erin slaagt om frontflips uit te voeren op een moto.
(Hier wordt Bruce Cook op zijn motor geholpen)
Image00005

Veel aandacht en applaus was er gisterenavond ook voor onze beste Belgische FMX rijder William ‘Willis’ Van den Putte. Een paar maanden gelden werd hij, dankzij z’n vriendin, uitgenodigd. “Ik kan het nog altijd niet geloven. Dit is echt een unieke ervaring en de ultieme bekroning voor jarenlang keihard trainen. Ik ben blij met de aandacht die de freestyle motorcross in België eindelijk krijgt. Het is voor ons land een eer dat Nitro Circus ook hier een show geeft én dat er een Belg mag meerijden. Ik loop echt op een wolk.”

Image00007

Na 15 voorstellingen eindigt morgen de Europese Nitro Circus Live tour in het Gelredome in Arnhem. “Wanneer Nitro terugkomt naar Europa, is voorlopig nog niet bekend. De focus ligt bij hen nu op de allereerste Nitro World Games, die ze deze zomer zelf organiseren. We hebben er in alle geval voor gepleit dat als er een nieuwe tour aankomt, en dat ze België als motorsportland niet zouden vergeten”, zegt Kurt Frederickx van Upstars, die samen met Cathy De Wilder (Marketingverantwoordelijke – Focus Projects) instond voor de communicatie van de show. Wij kijken er in ieder geval nu al naar uit.

meer info: www.nitrocircus.com