Nog een keer Houden Van Griffelrock

GriffelrockNog één keer Houden Van Griffelrock. De provincie Antwerpen en Nekka vzw gaan voor een geweldig slotfeest.

Op dinsdag 27 september wordt in het Antwerpse Sportpaleis de allerlaatste editie gehouden van Houden Van Griffelrock. Duizenden senioren en andersvaliden kunnen er nog één keer genieten van een swingende namiddag vol Nederlandstalige muziek. Maar na 8 jaar valt het doek over dit unieke festival.

“Dankzij een financiële impuls van de provincie Antwerpen konden de organisatoren van Houden Van Griffelrock inzetten op artiesten en muzikanten van hoge kwaliteit en tegelijk toch de toegangsprijs beperkt houden. Een kaartje voor een hele namiddag topvermaak kost amper 9 euro en dat is een bewuste keuze. Zo kunnen we garanderen dat deze uitstap voor iedereen – ook diverse doelgroepen – financieel haalbaar is,” legt Peter Bellens uit, gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid bij de provincie Antwerpen. “Maar door de overheveling van de bevoegdheid Welzijn van het provinciale naar het Vlaamse niveau zullen wij niet meer op dit soort activiteiten kunnen inzetten. Ik betreur dat. Iedereen heeft immers recht op ontspanning in optimale omstandigheden, ongeacht zijn of haar leeftijd, fysieke beperking of financiële situatie.”

Niet alleen de lage toegangsprijs en de gerenommeerde artiesten maakten van Houden Van Griffelrock een succes. Ook de uitgebreide voorzieningen voor mensen met een handicap zorgden voor een dankbaar en trouw publiek. Diezelfde service zal ook nu weer gegarandeerd worden.

De vorige editie werd door 11.000 mensen bijgewoond. Voor deze laatste keer hopen de organisatoren dat getal zelfs te evenaren. “Het zal wel een onvergetelijk slotfeest worden,” besluit Koen Huygebaert van Nekka vzw, “een speciale editie waarbij de aanwezigen mee kunnen kiezen welke liedjes er gezongen worden. Iedereen die een ticket koopt, krijgt een lijst met 100 liedjes om uit te kiezen. De winnende liedjes worden dan live gezongen.”

Programma en tickets

De namen van de artiesten zijn nog eventjes geheim. Die zullen de volgende weken bekendgemaakt worden op de website www.houdenvangriffelrock.be. Daar vind je ook alle praktische informatie over dit festival.

Tickets voor deze laatste editie van Houden Van Griffelrock kosten 9 euro en zijn vanaf vandaag te koop via Nekka vzw: tel. 03/248.63.43 of via website www.sportpaleis.be of op 070/345.345.