Informatieavond BIN inwoners EDE, HOOGKOUTEBAAN en JERUZALEMSTRAAT

0
397

binzInformatieavond inwoners EDE, HOOGKOUTEBAAN, JERUZALEMSTRAAT en omgeving op 4 maart 2016

Op initiatief van bewoners van Ede en de Hoogkouterbaan wordt er in samenwerking met de gemeente en de politie een informatieavond ingericht voor de bewoners van de Vijverputstraat, Kloetenstraat, Jeruzalemstraat, Huytstraat, Edestraat, Bosstraat, Hooglareweg, Groebbelbaan, Larestraat, Hoogkouterbaan, ’s Gravenkerselaar, Kapitelstraat en Langehaagstraat.

Daarbij krijgt iedereen de gelegenheid om aan te sluiten bij het buurtinformatienetwerk (BIN) in zijn buurt. Een BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers, de lokale overheid en de lokale politie binnen een bepaalde buurt, een stap in de richting van een veiligere buurt.
Haaltert telt reeds een BINZ voor alle zelfstandigen en vijf buurtinformatienetwerken: ‘De Kouter’, ‘Veiliggroen’ en ‘Herenthout’ in Haaltert, ‘De Radar’ in Kerksken en ‘Bin Denderhoutem’ in Denderhoutem.

In een BIN krijgen de inwoners preventietips van de politie die hen direct per sms op de hoogte brengt van verdachte zaken, zodat ze snel maatregelen kunnen nemen indien nodig. Het logo van het BIN wordt zichtbaar aangebracht op de brievenbussen van de aangesloten woningen en op de borden aan de buitengrenzen van het gebied. Tevens ontvangen de leden maandelijks een nieuwsbrief met een overzicht van diefstallen en aangevuld met nuttige tips. Lid worden is volledig gratis en warm aanbevolen.

De initiatiefnemers zullen vóór de informatieavond met een uitnodiging rondgaan langs voornoemde straten. De informatieavond gaat door op 04.03.2016 om 19u30 in HAALTERT, Middelkouter 10 in het centrum “De Kouter”.