Striphelden Suske en Wiske vieren 70ste verjaardag

Striphelden Suske en Wiske vieren 70ste verjaardag in stijl

Striphelden Suske en Wiske vieren 70ste verjaardag in stijl

Striphelden Suske en Wiske vieren 70ste verjaardag in stijl!

Theatermusical ‘De Circusbaron’ bekoort jong en oud

Onze Vlaamse striphelden Suske en Wiske zijn op hun zeventigste nog steeds springlevend, dat werd vrijdagavond bewezen op de geanimeerde première van de musical ‘Suske en Wiske – ‘De Circusbaron’. De kids gingen helemaal mee in het spannende en kleurrijke avontuur vol humor en superleuke liedjes, bij de ouders en grootouders stond de pure nostalgie dan weer in de ogen te lezen. “Mijn vader zou zeer trots geweest zijn op deze theatermusical”, liet Leen Vandersteen (dochter van Willy) zich na de voorstelling ontvallenWie net als Leen Vandersteen, Jan Van Looveren, Lien Van de Kelder, Sonja Kimpen, Herman Verbruggen, Lissa Lewis, Loes Van den Heuvel en een rits andere BV’s, wil genieten van ‘Suske en Wiske – De Circusbaron’, kan dit weekend terecht in Stadsschouwburg Antwerpen en op 13 en 14 februari in Capitole Gent. Tickets en info: www.musichall.be

Een spectaculaire rode loper met vuurspuwers, goochelacts, steltlopers én striphelden Suske en Wiske in hoogsteigen persoon die de gasten welkom heetten, zette gisterenavond de toon voor een uiterst geanimeerde première van de kindermusical ‘De Circusbaron’ in Stadsschouwburg Antwerpen. Acht jaar na de vorige opvoering, ondergaat de cast van ‘De Circusbaron’ een facelift die bestaat uit een mix van jong talent en ervaren rotten. Wat het jonge geweld betreft, zijn het Laurenz Hoorelbeke en Charlotte Leysen die een sterke Suske en Wiske neerzetten en Mike Wauters die in de huid van de oersterke Jerom kruipt. Kampioenen-acteur Herman Verbruggen is fan: “Ik verkondig al geruime tijd dat Charlotte een ideale Wiske zou zijn. Vanavond ben ik dus heel blij dat mijn voorspelling is uitgekomen. Ik heb genoten van de voorstelling en denk, aan de reacties in de zaal te horen, alle kids ook.” Mooie woorden die bijval krijgen van gezondheidsdeskundige en bewegingsspecialiste Sonja Kimpen: “Ik heb spijt dat mijn jongste kleinkind nog te klein is, want dit is echt een prachtige familievoorstelling. Zelfs als je nog nooit een stripverhaal van ‘Suske en Wiske’ hebt gelezen, blijft deze musical boeiend. Het is echt een aanrader voor de krokusvakantie!”

Aanstekelijke liedjes
Uiteraard speelt in deze familiemusical de muziek een zeer belangrijke rol en met fijne liedjes van de hand van Miguel Wiels en Alain Van de Putte, weet u waar u zich aan kan verwachten; onvervalste en superaanstekelijke oorwurmpjes die je dagen-, weken-, maanden-, zelfs jarenlang niet uit je hoofd krijgt! Jong en oud kwamen dan ook zingend en dansend de zaal uit en gingen zeer tevreden, maar wel met een hoofd vol ‘De wereld is een circus’, huiswaarts. Ook actrice Lien Van de Kelder spaarde de lof niet: “Dit is echt een topvoorstelling voor kinderen, ouders en grootouders. Veel humor, een vleugje nostalgie voor de ouderen en dan die superleuke liedjes…je zit goed voor een heerlijke voorstelling!”

Ben Cramer
Garry Hagger keek enorm uit naar de prestatie van de Nederlandse zanger, acteur en musicalster Ben Cramer, die als “ringmeester” ten tonele verschijnt. “Naast het feit dat de stripreeks voor mij pure nostalgie is – ik denk dat ik alle strips moet gelezen hebben – ben ik zeer gecharmeerd door Ben Cramer. Hij is een levende legende, die vandaag nog maar eens bewezen heeft meer te zijn dan z’n klassieker ‘Hij was maar een clown’. Als veelzijdig artiest vind ik hem perfect gecast voor de rol van ringmeester en een mooie meerwaarde in deze productie.”

Ronald Van Rillaer neemt afscheid van Lambik
Voor acteur Ronald Van Rillaer, die de rol speelt van Lambik, worden het emotionele voorstellingen. Net als Wanda Joosten (Tante Sidonia) is Van Rillaer er acht jaar later opnieuw bij, zij het voor hem voor de allerlaatste keer. “De humor en de dialogen zijn ontzettend geestig en typerend voor Lambik. Ik moet zeggen dat ik hoop dat Ronald zich bedenkt, want wie anders dan hij kan op zo’n geloofwaardige manier de rol van Lambik neerzetten”, zegt Herman Verbruggen.

Over ‘Suske en Wiske –  De Circusbaron’
‘De Circusbaron’ verscheen in 1954 en groeide uit tot één van de meest geliefde titels in de stripreeks van Willy Vandersteen. Het album bevat dan ook enkele onvergetelijke taferelen: tante Sidonia als maanraket, de levensgevaarlijke trapezekunsten van Suske en Wiske, de bloeddorstige tijger Radja die zijn tanden in clown Lambik wil zetten en Jerom die ogenschijnlijk zijn vrienden verraadt.

Het verhaal:
Wanneer de oersterke Jerom op mysterieuze wijze wordt ontvoerd, springen Suske en Wiske vol enthousiasme in een nieuw avontuur. Lambik is dit keer echter niet van de partij, zijn komisch talent is namelijk in de smaak gevallen bij de ringmeester van een groot circus, die Lambik een baan als clown, ofwel Circusbaron aanbiedt. Lambik neemt de baan aan, maar ontdekt al snel aanwijzingen die leiden in de richting van de verdwenen Jerom. Hij besluit zijn vrienden in te schakelen en zo belanden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom in de wervelende wereld van het Circus, vol list en bedrog. Zouden onze helden ook dit avontuur weer tot een goed einde kunnen brengen?

PRAKTISCH
‘Suske en Wiske – De Circusbaron’ speelt nog op 6 en 7 februari in Stadsschouwburg Antwerpen en op 13 en 14 februari in Capitole Gent. Tickets en info: www.musichall.be