En de Gouden Schoen gaat naar……Dilbeek

0
709

Image00007
En de Gouden Schoen ging inderdaad afgelopen woensdag naar Dilbeek meer bepaald naar Sven Kums geboren en getogen in Dilbeek. Omdat bijna iedereen overtuigd was dat Sven deze zou winnen kon men dit niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom werden de hoofden van het bestuur van VC groot-Dilbeek samen met het gemeentebestuur bij elkaar gestoken om er een unieke gebeurtenis van te maken. Zo werd er beslist naast de voetbalkantine een tent op te trekken om zo alle supporters van Sven de kans te geven de uitreiking rechtstreeks te volgen op groot scherm.
Image00001 (De nog lege tent)
Zo rond de klok van 21.30u kwamen de eerste supporters de tent binnen en een half uur later stond de tent bijna helemaal vol en zat de sfeer er al helemaal in. Voor de sponsors was er voor het grote scherm een een zone afgebakend waar deze zich te goed konden doen aan chips en champagne. tussendoor speelden de muziekbanden Goe Beezig en BOROKOV ” en konden er filmpjes bekeken worden over Sven. Geen enkele supporter in de tent twijfelde er nog aan dat Sven de Gouden Schoen zou winnen. Er werd ook rond gegaan met tombola om zo toch nog een beetje van de hoge kosten te kunnen recupereren. De prijs was niet mis:” Een gehandtekend voetbaltruitje van Sven Kums”.
Image00016
Even voor 23u was het zover het moment waarop iedereen in de tent al een hele avond zaten te wachten. En toen kwamen de verlossende woorden van onze eerste minister Jean-Louis Michel. En de winnaar van de Gouden Schoen 2016 is…Iedereen luisterde met ingehouden adem tot de naam Sven Kumps door de luidsprekers galmde. Bijna iedereen van de ongeveer 500 aanwezige supporters veerde recht en op de tonen van “We are the champions” werd er spontaan gezongen en gedanst.
Image00003 (een gelukkige burgemeester met voorzitter Marc Vannerum)
Het gehandtekende voetbaltruitje werd gewonnen door de heer Klaus Bostoen zelf nog actief bij de veteranenploeg en vader van een U14 spelertje. Hij mocht het gegeerde truitje ontvangen uit de handen van kersvers N-VA schepen van sport Anneleen Van den Houte (zie foto)
Image00047
Maar de eigenlijke apotheose moest nog volgen omstreeks 2u kwam de nieuwe Gouden schoen zijn Dilbeekse supporters nog even groeten. De ouders, grootvader en broer waren er ook bij. Het waren vooral de ontmoeting van de grootvader, vader en Sven zelf die zorgden voor een heel emotioneel moment. De paar honderd supporters die nog blijven wachten waren genoten zichtbaar van de aanwezigheid van Sven Lang kon de gevierde echter niet blijven want ‘s anderendaags om 8u stond er alweer training op het programma bij AA Gent. Wij wensen Sven langs deze weg van harte te feliciteren.
Image00038
(Schepen Elke Zelderloo geniet van de aandacht)

Meer foto’s op Facebook.com – Klik hier