SSL-certificaten verbeteren veiligheid op het internet

0
1301
SSL-certificaten

SSL-certificatenVerbeteren van de veiligheid op het internet: “https” voor iedereen door de invoering van gratis SSL-certificaten

De algemene uitgifte van SSL-certificaten, die van nu af aan gratis zijn, voorkomt dat communicatie tussen een website en de gebruiker in welke vorm dan ook onderschept kan worden. Door deze technologie kosteloos aan te bieden vermindert Infomaniak het gevaar van ” phishing ” op internetpagina’s.

Sinds vele jaren spant de internetsector als geheel zich in om de veiligheid bij de overdracht van gegevens tussen een site en de gebruiker te verbeteren. Infomaniak (https://www.infomaniak.ch/) zet een grote stap voorwaarts door alle klanten vanaf januari 2016 gratis SSL-certificaten (Secure Sockets Layer) aan te bieden. Deze technologie maakt gebruik van een unieke codering en verhindert daarmee dat kwaadwillende derden toegang krijgen tot of gebruik kunnen maken van gevoelige gegevens. Boris Siegenthaler, CEO en oprichter van Infomaniak verklaart dat “de toegang tot de niet-openbare gedeelten van een internetsite, bijvoorbeeld een afgeschermd gedeelte voor klanten, vanaf vandaag beter beveiligd zullen zijn. Verder zijn valse sites, bedoeld om fraudegevoelige persoonlijke gegevens aan gebruikers te ontfutselen, nu gemakkelijker herkenbaar.” Deze certificaten waarmerken een server dus als het ware, en waarborgen daarmee de betrouwbaarheid en volledigheid van de uitgewisselde gegevens.

Onderscheidende kenmerken van een met SSL versleutelde website:

de URL in de adresbalk begint met https (https://…) en niet met http

in de adresbalk van de internetbrowser is een slot of sleutel te zien

SSL-certificaten hebben ook een positieve invloed op de vindbaarheid in zoekmachines van de betreffende websites.
Google geeft voorrang aan sites die in https gecodeerd zijn, zodat deze internetpagina’s hoger in de zoekresultaten komen te staan.

Nieuwe certificeringsautoriteit: Let’s Encrypt

Om SSL-certificaten gratis te kunnen aanbieden, maakt Infomaniak gebruik van de service van “Let’s Encrypt”, een certificeringsautoriteit gevestigd in San Francisco die sinds september 2015 actief probeert het internet veiliger te maken door middel van gegevensversleuteling. Let’s Encrypt heeft als leidende beginselen transparantie, samenwerking en vrije verkrijgbaarheid van licenties. Het project wordt gedragen door de Internet Security Research Group (ISRG), een openbare stichting die Infomaniak wil sponsoren (net als CISCO of Mozilla) om zo bij te dragen aan de democratisering van gratis SSL-certificaten en de beveiliging van het internet.

Aanvullende informatie is te vinden op: https://news.infomaniak.com/en/hebergement-web-ssd/

Noviteit: servers die uitsluitend zijn voorzien van harde schijven op basis van SSD-technologie

Infomaniak heeft alle mechanische harde schijven (HDD’s) in zijn servers vervangen door professionele SSD-schijven van de nieuwste generatie. SSD-schijven verbeteren de prestaties en betrouwbaarheid van servers door een verbeterde opslagcapaciteit.

De door Infomaniak gehoste internetsites draaien al op SSD-schijven en ook de Cloud-servers worden binnen enkele weken overgezet, zodat ook deze service binnenkort van deze belangrijke technologische ontwikkeling kan profiteren.

SSD-schijven zijn snel en duurzaam

Het door Infomaniak gekozen model SSD-schijf is bestemd voor professionele toepassingen en de fabrikant verstrekt een garantie van tien jaar op deze schijven. De schijf is dus veel krachtiger en betrouwbaarder dan de modellen die aan het brede publiek worden aangeboden. Bovendien verbruiken SSD-schijven minder energie dan mechanische harde schijven en beantwoorden daarmee aan de ecologische principes die Infomaniak hanteert.

Bovendien is een SSD-schijf tot 100 keer sneller dan een traditionele harde schijf (HDD). Gegevens zijn nagenoeg onmiddellijk toegankelijk en de overdracht van bestanden gaat veel sneller met behulp van deze techniek. Bij een traditionele harde schijf is de snelheid waarmee gegevens gevonden worden afhankelijk van de afstand van de leeskoppen tot de betreffende gegevens, terwijl bij een SSD-schijf alle gegevens direct gevonden worden.

Aanvullende informatie is te vinden op: https://news.infomaniak.com/hebergement-web-ssd/

Over Infomaniak

Infomaniak is een uit Zwitserland afkomstige aanbieder van hostingdiensten en biedt gecombineerde hosting en Cloud-servers aan en ondersteunt services voor het streamen van beeld en geluid. Het bedrijf is in heel Europa actief, beschikt over drie datacenters in Zwitserland en onderscheidt zich door zijn maatschappelijk verantwoord beleid en zijn concrete betrokkenheid bij het milieu. Infomaniak is gecertificeerd voor zowel ISO 14001 als ISO 50001 en heeft in 2015 een onderscheiding voor duurzaamheid gekregen van het kanton Genève, de Prix du développement durable.