Regionale danswedstrijd in Herselt

dansligaRegionale danswedstrijd in Herselt

Nu zondag 17 januari gaat in Herselt een danswedstrijd disco door. Dansers uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant zullen het daar tegen elkaar opnemen om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap in april.

De wedstrijd van zondag wordt georganiseerd door sportfederatie Danssport Vlaanderen en Dansstudio Bouger uit Herselt en gaat door in vrijetijdscentrum De Mixx. De deelnemers nemen het daar tegen elkaar op in de dansstijl disco. Dat is een dansstijl die veel snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat en die gedanst wordt op up-tempomuziek.

In totaal zullen er zondag 439 deelnemers zijn, die samen goed zijn voor 684 deelnames in drie verschillende categorieën: er zullen zondag 118 solo’s (waarbij de danser alleen danst), 68 duo’s (waarbij 2 dansers samen dansen) en 29 teams (waarbij minstens 7 dansers samen dansen) te zien zijn.

Afgelopen zondag 10 januari 2016 in Blankenberge

Afgelopen zondag 10 januari organiseerden Danssport Vlaanderen en de Blankenberge dansclub Dance NRGY in Blankenberge een danswedstrijd disco voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. De organiserende club Dance NRGY behaalde in die wedstrijd maar liefst 12 ereplaatsen: 4 eerste plaatsen, 5 tweede plaatsen en 3 derde plaatsen.

Dansers uit Oost- en West-Vlaanderen namen het afgelopen zondag in Blankenberge tegen elkaar op om een selectie te behalen voor het Vlaams kampioenschap in april. Daarbij was dansclub Dance Passion uit Ruddervoorde de grote winnaar, met maar liefst 14 ereplaatsen (4x 1e , 7x 2e en 3x 3e), net voor de organiserende club Dance NRGY uit Blankenberge met 12 ereplaatsen (4x 1e, 5x 2e en 3x 3e).

Dansclubs Go4Dance (Wevelgem) en Starlight (Ardooie) vervolledigden het podium met elks 8 ereplaatsen: 4 eerste plaatsen, 2 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen. Naast dansclub Dance NRGY vielen er nog twee lokale clubs in de prijzen: Dansschool Rose De Leyn (1x 1e, 1x 2e, 1x 3e) en Dance Studio Kickx N Moves (1x 2e, 2x 3e), beide uit Brugge.

De deelnemers namen het tegen elkaar op in de dansstijl disco. Dat is een dansstijl die veel snelle, krachtige en afgelijnde bewegingen bevat en die gedanst wordt op up-tempomuziek. In totaal waren er zondag 478 deelnemers, die samen goed waren voor 672 deelnames in drie verschillende categorieën: 127 solo’s (waarbij de danser alleen danst), 65 duo’s (waarbij 2 dansers samen dansen) en 25 teams (waarbij minstens 7 dansers samen dansen).