Groepsaankoop fruitbomen en bessenstruiken

aalstDe stad Aalst organiseert een verkoop van streekeigen fruitbomen en bessenstruiken en betaalt de helft van de aankoopprijs.

Met deze Fruitbomen- en bessenstruikactie wil de Stad Aalst de inwoners aanmoedigen om hun tuin met deze streekeigen soorten een natuurfacelift voor vogels, bijen en vlinders te geven.

Zelf geniet je uiteraard ook volop van de bloesems en het fruit. De stad wil je hiertoe aanmoedigen door het voor jou extra voordelig te maken. Door een samenaankoop kunnen we een betere prijs bedingen. Bovendien zal de stad zelf de helft van je aankoopkosten dragen.

AANBOD fruitbomen

Fruitbomen
Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of een zwarte kraker? In het aanbod zitten een aantal oude variëteiten appel, peer, kers, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei. Je kunt kiezen voor een halfstam of een hoogstam. Bij een halfstam begint de kruin op een hoogte van ca. 1,3 m. Op termijn kan de boom een totale hoogte van 5 à 6 m bereiken. Bij hoogstam begint de kruin op ca. 2 m en kan een volgroeide boom 8 à 10 m hoog worden.

Kleinfruit
Heb je te weinig plaats voor een fruitboom of net plaats in overvloed? Kies dan voor een struik of haag met lekkere bessen. Zo is er o.a. keuze uit aalbes, framboos, braambes, stekelbes en blauwe bosbes. Er werd gekozen voor variëteiten die goed bestand zijn tegen zieken en plagen.

Het totale aanbod voorzien van uitgebreide informatie vind je terug door te klikken op de link www.aalst.be/fruitbomen

Voor meer info kan je ook terecht bij de dienst Leefmilieu via 053 77 9300 of [email protected]

BESTELLEN
Bestellen kan vanaf 30 december 2015 tot en met 14 februari 2016. Gebruik bij voorkeur het digitale inschrijvingsformulier terug te vinden op www.aalst.be/fruitbomen. Je kunt ook telefonisch bestellen op 053 77 9300. Kort na 14 februari krijg je dan een overschrijvingsformulier thuis gestuurd. Eén bestelling bedraagt maximum 60 EUR/gezin. Je zal er uiteindelijk maar de helft van moeten betalen. Het plantgoed is beperkt. Snel inschrijven is de boodschap! Het plantgoed zal af te halen zijn op zaterdagvoormiddag 5 maart van 10 tot 13 uur op de Stedelijke werkhuizen (Bergemeersenstraat 145 te Aalst).