Ondernemersprijs 2015 BBC uitgereikt te Gooik

Image00005

De ondernemersprijs 2015 van de Brabant Business Club kortweg BBC werd voor het eerst uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie van deze business club afgelopen dinsdag in Gooik. Deze receptie werd georganiseerd in de splinternieuwe gebouwen van Thesora. Het was voorzitter Joris Vanderveken die omstreeks 18.45 het woord nam en iedereen verwelkomde op deze nieuwjaarsreceptie met een korte toelichting op de voorziene clubactiviteiten die er in 2016 staan aan te komen. Daarna was het de beurt aan de ondervoorzitter tevens CEO van Thesora, Herman Smet om op zijn beurt iedereen welkom te heten en werd het bedrijf even kort voorgesteld.

Thesora is een polyvalent accountantskantoor gelegen in de rand rond Brussel. Een team van experten profileert zich als een betrouwbare partner voor de KMO, door pro-actieve dienstverlening en bijstand in de financiële behoeften van het cliënteel.
Image00008
Het kantoor legt vooral de nadruk op kennis en staat in voor een gepersonaliseerde aanpak op maat van de klant. Zij leveren ook diensten aan bedrijven in-en ver buiten Europa hierbij ondersteund door een wereldwijd netwerk van experten:”Integra International”. Thesora beschikt over vestigingen te Dilbeek en Gooik, alsook over contactpunten te Roosdaal en Steenokkerzeel. Toen nam Joris terug het woord en gaf enige toelichting bij het uitreiken (voor het eerst) van de ondernemersprijs 2015.

Het bestuur van de Brabant Business Club had 5 laureaten gekozen uit 62 geselecteerden. De genomineerden die overbleven waren: 3DEffect, Depannage Steps, Derbigum, Rantour en Intrion. De zaakvoerders van deze vijf overgebleven bedrijven kregen 10 minuutjes om zichzelf en hun bedrijf voor te stellen. Het was Jan Dekempeneer van 3D-Effect uit Ternat die de spits mocht afbijten.
Image00009
3DEffect is een Belgische gebaseerde 3D visualisatie studio gespecialiseerd in de creatie van foto realistisch product beelden en animaties van hoge kwaliteit. Of u op zoek bent voor een fysiek productafbeelding, een conceptuele tekening, videoprojectie (via 3D toewijzing technieken), geëxplodeerde weergaven, vergrote werkelijkheid of een interactief project, 3D-Effect kan voldoen aan uw behoeften. Rekenen op meer dan 5 jaar ervaring, 3D-Effect biedt u een schat aan 3D mogelijkheden samen met een echt hands-on, niet nonsens aanpak. Uw zorgen en wensen zijn onze topprioriteit.

De tweede in het rijtje was Derbigum deze Belgische onderneming uit Lot heeft steeds innovatie hoog in het vaandel gedragen. Dit vertaalt zich duidelijk in zijn strategie in de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten voor duurzaam bouwen en verbouwen. Concreet wil eigenaars van gebouwen intelligente oplossingen aanreiken om te besparen op energie, om de CO2-uitstoot van hun gebouw te verkleinen en om de duurzaamheid van hun dak te verhogen. Een breder toepassingsveld dus dan de traditionele waterdichte dakbedekking waarmee Derbigum uitgroeide tot een wereldspeler.
Image00014

Derbigum telt vier productie-eenheden: twee in België (Lot en Perwez), één in Duitsland (Haßfurt, Beieren) en één in de Verenigde Staten (Kansas City). Jaarlijks wordt er ongeveer 15 miljoen m² dakbanen geproduceerd, waarvan 10 miljoen m² in Perwez, 0,8 miljoen m² in Beieren en 4 miljoen m² in Kansas City. De vloeibare pasta’s zijn goed voor 3,5 miljoen kg per jaar.

De derde genomineerde “takelbedrijf Steps” werd voorgesteld door de zoon en zaakvoerder Steven Steps. dit familiebedrijf startte hun activiteiten als taxibedrijf, en de eigenaar had steeds een ijzeren stang in de wagen om wagens met pech te kunnen helpen.
Image00011
53 jaar later is het uitgegroeid tot een heel modern en innovatief takelbedrijf en beschikt over de modernste middelen om de moeilijkste opdrachten aan te kunnen. Ervaring, flexibiliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel van deze firma. In 2006 verhuisden ze naar Zellik vlak naast de ring van brussel om nog sneller hun takelwerkzaamheden te kunnen uitvoeren. Door hun centrale ligging zijn ze bekend en gerenommeerd in binnen-en buitenland.

De vierde die zich mocht voorstellen was “intrion” uit Huizingen. Deze firma wil een duurzame meerwaarde genereren door slim en efficiënt geautomatiseerde oplossingen te bedenken én te realiseren. De doelstellingen van het team zijn:”betrokken, efficiënt, dynamisch, creatief en plezierig”. Dit zorgt voor een aangename en constructieve samenwerking met de klanten.
Image00015
Met het i-concept van intrion focussen we op een totaaloplossing voor de automatisatie van uw logistieke en end-of-line projecten voor Food en Farma sectoren: van de conceptfase tot en met de 24/7 service gedurende de ganse levensduur van uw installatie. Een team van 125 gespecialiseerde ingenieurs staan garant voor een oplossing op maat van een bedrijf. Daarbij kunt u 24 uur per dag en 7 dagen op 7 een beroep doen op technische ondersteuning voor de installatie.

De vijfde en laatste genomineerde was De firma Rantour uit Affligem, spijtig genoeg afwezig omwille van familiale redenen. Het familiebedrijf Rantour bezit meer dan 55 jaar aan ervaring in de autocarwereld. De dagelijkse leiding ligt in handen van Kurt Rollier en Brigitte Heymans, maar ook hun kinderen zijn actief in het bedrijf en werken mee aan de toekomst ervan.

Samen met een dynamisch team van medewerkers brengt het bedrijf een eigen reisbrochure en een assortiment aan reisproducten op de markt. Zo is Rantour door de jaren heen uitgegroeid tot een van de sterkere spelers in de Vlaamse autocarsector en dat zonder het familiale karakter van het bedrijf te verliezen. Rantour wilt niet het grootste bedrijf worden, maar het bedrijf werkt er aan om groei hand in hand te laten gaan met kwaliteitsbehoud.
Autobus Rantour BBC
Door de jaren heen bouwde Rantour aan een sterke reputatie, zowel nationaal als internationaal. Het bedrijf verzorgt het personeelsvervoer voor supermarktketen Delhaize. Eersteklasser RSCA Anderlecht en ook de Rode Duivels, rijden ook rond in spelersbussen van het familiebedrijf. Alsook alle vervoersopdrachten voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond worden door Rantour verzorgt.

De winnaar van de BBC ondernemingsprijs 2015 werd Intrion uit Huizingen. http://www.intrion.com/
2e. Derbigium uit Lot. http://www.derbigum.be/
3e. 3dEffect uit Ternat. www.3deffect.be
Ten slotte ging er nog een lifetime achievement award naar Depannage Steps uit Zellik. http://www.depannagesteps.be/ en kreeg Rantour uit Affligem een speciale vermelding wegens haar Imago in de sector van autocarreizen en personenvervoer. www.rantour.be

Enkel de drie eersten kregen een geldprijs, maar alle vijf genomineerden ontvingen nog een gratis lidmaatschap van BBC voor 2016 ter waarde van 750€. Na deze uitreiking werd de receptie verzorgd door het plaatselijke restaurant “Krekelhof” verder gezet in een aangename en vriendschappelijke sfeer. Wie meer inlichtingen wenst over BBC kan terecht op deze webstek: http://www.brabantbusinessclub.be/

Op de foto ziet u de genomineerden (met uitzondering van Rantour) samen met de voorzitter en ondervoorzitter van BBC
Image00030