Aftellen naar Aalst Carnaval 2016 kan nu beginnen

carnaval aalstMet de lancering van de carnavalsaffiche kan het aftellen naar Carnaval 2016 nu echt beginnen!

De affiche van dit jaar is een ontwerp van Bram De Baere. Hij brengt een eerbetoon aan dé Oilsjterse carnavalssport bij uitstek: het ‘verwoiten’. Want tijdens Aalst Carnaval wordt de spot gedreven met alles en iedereen. Proficiat, Bram, met dit prachtige ontwerp!

Wil je meer weten over Aalst Carnaval, kom alvast in de sfeer en surf naar www.aalst.be/carnaval. Je vindt er meer info over onder andere het carnavalsprogramma en de wedstrijden.

Bekijk je de 88e zondagsstoet graag vanop een zitje aan het station? Reserveer je plaats op de tribune vanaf 5 januari bij cultuurcentrum De Werf.

Op zondag 7 februari 2016 trekt de 88ste carnavalsstoet terug door de straten van Aalst. Wil je een zitje op de tribune aan het station, dan kun je vanaf dinsdag 5 januari 2016 om 10 uur bij De Werf terecht. In tegenstelling tot de voorgaande jaren is er geen tribune meer op het Keizersplein.

Tickets bestellen 

 • Tickets voor de tribune op het Statieplein koop je aan de balie van cultuurcentrum De Werf of online, via de website van cultuurcentrum De Werf, vanaf dinsdag 5 januari 2016 om 10 uur.
 • De prijs van een ticket bedraagt 15 EUR.
 • Bij online bestellingen ontvang je, nadat het systeem je order aanvaard heeft, automatisch een e-mail met de bevestiging van de reservatie, druk deze bevestiging af en breng ze mee wanneer je je bestelling komt afhalen.
 • Alle reservaties worden ontegensprekelijk in chronologische volgorde verwerkt.
 • Aan de balie kun je een onbeperkt aantal tickets aankopen, maar opgelet: via de website is het maximale aantal beperkt tot 8 tickets per bestelling.
 • Zodra de beschikbare tickets uitgeput zijn, geldt uiteraard het ‘op is op’-principe.
 • Bestellingen via telefoon, e-mail of fax worden niet aanvaard.

Tickets betalen en afhalen
Tickets betalen en afhalen kan enkel aan de balie van cultuurcentrum De Werf. De tickets kunnen dus niet per overschrijving betaald worden en worden niet toegestuurd. Voor een vlotte bediening breng je de reservatiebevestiging mee. Betalen kan cash, met kredietkaart of bancontact. Je krijgt je tickets onmiddellijk mee na betaling.

Ook betalen en afhalen kan vanaf dinsdag 5 januari om 10 uur tot en met zaterdag 6 februari 2016 tijdens de openingsuren van de ticketbalie:

 • maandag tot en met vrijdag: van 10 tot 18.45 uur
 • zaterdag: van 9 tot 13.45 uur
 • zondag: gesloten

Opgelet:

 • Gereserveerde tickets die uiterlijk op woensdag 3 februari 2016 nog niet werden afgehaald, worden opnieuw voor verkoop vrijgegeven op donderdag 4 februari 2016. Hiertegen bestaat geen verhaal.
 • De resterende tickets en de tickets die niet op tijd werden afgehaald, worden enkel nog aan de ticketbalie van cultuurcentrum De Werf verkocht van donderdag 4 februari tot en met zaterdag 6 februari 2016. In die periode is online reserveren dus niet meer mogelijk. De ticketverkoop van de tribunekaarten van Carnaval 2016 wordt afgesloten op zaterdag 6 februari 2016 om 12 uur stipt.

Rolstoelgebruikers
Ook voor rolstoelgebruikers is er dit jaar opnieuw plaats voorzien op het Statieplein. Rolstoelgebruikers en 1 begeleider zitten gratis. Deze plaatsen reserveer je door een mailtje te sturen naar [email protected].

Grote Markt
Als er resterende tribunekaarten zijn voor de Grote Markt zullen deze verkocht worden op zondag 7 februari 2016 vanaf 14.30 uur op de binnenkoer van het stadhuis.