Met de fiets van Gent naar Oostende voor de klimaatmars

fietsersMet de fiets van Gent naar Oostende voor de klimaatmars!

Op zondag 6 december komen in Oostende duizenden Belgen op straat in een mars voor het klimaat. Dit gebeurt in het kader van de klimaatonderhandelingen in Parijs. Vanuit Gent wordt er met de fiets naar Oostende afgezakt.

Op zondag 6 december zullen tientallen fietsers van Gent naar Oostende rijden om daar deel te nemen aan de langverwachte Belgische klimaatmars. Na het annuleren van de mars in Parijs en de alternatieve marsen in Brussel en Oostende vorig weekend is het nu toch zo ver. Duizenden Belgen worden in Oostende verwacht om de stem van de burger te laten horen en te protesteren voor een ambitieus en bindend klimaatakkoord. In Gent vertrekt een enthousiaste groep fietsers om 8 uur ‘s morgens van het Sint-Pieterplein met de fiets naar Oostende. Onderweg is er ondermeer een stop voorzien in Brugge waar er nog heel wat extra fietsers zullen aansluiten. Iets na de middag sluit de fietsgroep aan bij de klimaatmars in Oostende.

Deze fietstocht wordt georganiseerd door enkele individuen die nauw gelinkt zijn aan Climate Express, de organisatie die de klimaatmars in Oostende organiseert.

www.climate-express.be
De geplande klimaatmars in Oostende wordt omwille van de veiligheidssituatie een week uitgesteld naar 6 december. Ook zondag 29 november blijft echter in het teken …

Waarom met de fiets naar Oostende?
Afgelopen zondag verzamelden reeds meer dan 400 fietsers in Gent voor hun lokale klimaatactie. Tijdens de voorgaande week waren er al 300 fietsers van Brussel naar Parijs gefietst om aandacht te vragen voor de klimaatproblematiek. Het lijkt dus een goed idee om komende zondag opnieuw voor de fiets als vervoersmiddel te kiezen om naar de klimaatmars in Oostende te gaan. Aan de kust wordt er samen met Climate Express en duizenden andere Belgen actie voeren. Er is in België nog steeds geen klimaatakkoord en de gevolgen die de opwarming van de aarde met zich zal meebrengen zijn gekend. Daarom willen we in Oostende -bottom up- de stem van de groeiende klimaatbeweging laten horen! Daarnaast willen we er ook druk zetten op politici en beleidsmakers zodat zij ook -top down- actie ondernemen om de klimaatopwarming aan te pakken. De klimaatbeweging staat alvast klaar voor de uitdagingen van morgen!
Praktisch:
Verzamelen om 7u30 op Sint-Pieterplein, start rond 8u
Tussenstop in Brugge aan achterkant van station tussen 10u30 en 11u
Aankomst in Oostende iets na 12u voorzien