Hinder door nutswerken in Gentsesteenweg in Aalst

Hinder door nutswerken in Gentsesteenweg in Aalst

Van 7 tot en met 18 december werken de nutsmaatschappijen aan de Gentsteenweg in de richting van Vijfhuizen en Erpe-Mere. Ze verbeteren de infrastructuur voor de drinkwatervoorziening. Verkeer op de Gentsesteenweg is in beide richtingen mogelijk, zij het over versmalde rijstroken. Aan het kruispunt blijft slechts één van de drie opstelstroken open. Door deze werken zal er ernstige hinder zijn voor het verkeer op de Gentsesteenweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt iedereen aan om zo veel mogelijk gebruik te maken van de alternatieve routes.

Verkeerssituatie
Verkeer in de werfzone (zone D op kaart als bijlage) rijdt in beide richtingen over versmalde rijstroken. Wie van Vijfhuizen komt, heeft aan de lichten met de R41 slechts één opstelstrook in plaats van drie.

Voor fietsers geldt een omleiding. Ze rijden richting Erpe-Mere om via de Oude Gentbaan en Kreupelveldstraat. Fietsers richting Aalst kunnen de bestaande fietspaden blijven volgen.

Aan de andere kant van het kruispunt blijven de nutsmaatschappen aan het werk (zone A op kaart). Vanuit het centrum blijven er aan die kant slechts twee opstelstroken open en is links afslaan naar de E40 niet mogelijk.

Alternatieve routes
Door de beperkte opstelcapaciteit aan het kruispunt van de Gentsesteenweg met de R41 zal er ernstige hinder zijn voor het verkeer op de Gentsesteenweg. Verkeer wordt aangeraden om alternatieve routes te gebruiken:

Vanuit de richting Vijfhuizen naar Aalst: Verkeer volgt de N46 richting de E40, draait de E40 op richting Brussel en neemt vervolgens afrit 19 naar Aalst. Vanuit het centrum naar de E40: Verkeer gaat rechtdoor over het kruispunt R41/N9 en neemt vervolgens de N46 richting de E40.

Meer info op de projectwebsite: www.ringaalst.be

ring aalst