Sint op bezoek bij Dilbeekse senioren

De Sint kwam gisteren op bezoek bij de Dilbeekse senioren, uiteraard kwam hij niet zomaar want naar jaarlijkse traditie was er weer een hele show rond zijn bezoek gecreëerd. Presentatrice en samensteller van de show Connie Neefs had zich weer overtroffen in haar keuze van artiesten. Sommigen waren nieuw en anderen zagen we al meermaals de revue passeren. Maar steeds is het een show voor “ieder wat wils”.

Dat de Sint ook het milieu belangrijk vindt liet hij ditmaal blijken uit het feit dat hij niet met zijn witte schimmel gekomen was. Nee ditmaal was hij op een wit stalen ros gekomen, een fiets en meer bepaald een elektrische fiets. Dat bewijst dat de Sint mee is met de problemen van deze tijd. Hij had er zelfs zijn huishouding moeten voor herschikken want nu heeft hij een zwarte piet om hem op en een andere om hem van de fiets te helpen zo vertelde hij zelf.
Image00005
Na dit korte intermezzo van de Sint was het tijd om de show te starten en dat deed het ballet “Showcase entertainment”. Zij namen ons gedurende de gehele show achteréénvolgens mee naar Parijs, Chicago even stapten we af bij de candy man om tenslotte te eindigen in Brazilië. Deze jongens en meisjes hadden steeds de gepaste kledij aan en waren een streling voor het oog. Vooral de heren op de eerste rijen gaven hun ogen flink de kost.
Image00049
Voor de vrolijke noot zorgde de inmiddels 80-jarige Hugo Symons, met zijn grappen en grollen. Ook zijn ode aan de inmiddels overleden Nederlandse cabaretier Toon Hermans werd door het publiek ten zeerste gesmaakt. De in het tweede deel opgevoerde frather Fernantius kreeg meer dan eens een stevige lach en de handen op elkaar van de talrijke aanwezige senioren.
Image00026
De immer charmante Micha Marah mocht daarna het podium bezetten en vertolkte enkele succesnummers van vroeger. Ze wou ook iets brengen over Dilbeek en daarom koos ze voor het eerste gordellied ooit door haar gezongen:”Ik hou van alle zes”. Met de zes bedoelde ze toen de zes randgemeenten. Met haar vroegere hit Tamboerke kreeg ze de zaal volledig op haar hand. In de achtergrond zagen we een jonge Micha verschijnen als majorette.
Image00018
De internationale hoofdact was dit jaar weggelegd voor Musicall ster Hans Peter Janssens. Deze man begon Met de rol van Padre in De Man van La Mancha in 1993 bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. In 1995-1996 stond hij in Scheveningen in de Joop van den Ende productie van The Phantom of the Opera. Mede door zijn rol als Jean Valjean werd hij gevraagd op te treden in het London Concert for Peace in het Drury Lane Theatre, waar hij naast beroemde namen als Dame Judi Dench, Sir Ian McKellen, John Barrowman en Sir Alan Ayckbourn optrad. Het was uit deze musicals dat hij enkele nummers ten beste gaf.
Image00036
Micha Marah kregen we in het tweede gedeelte ook nog eens terug samen met Connie Neefs. Samen zongen ze nummers uit hun show ” Lang zullen we leven”. Met deze show reizen beide artiesten heel Vlaanderen rond en vertolkten hun liedjes in de verschillende theaters. eens te meer kregen deze twee dames de zaal aan het zingen. Even werd het stil toen Connie via een lied de vroegere decorbouwster Joke Mattelé herdacht.
Image00050
Toen vertelde Connie over de tijd dat ze als opvolgster van wijlen Jef Burm voor het eerst op de planken stond in het Westrand theater. Dat is nu z’on 22 jaar gelden ging ze verder en stond ik zwanger op het podium. Ondertussen is Hannelore geboren ging ze verder en ik heb haar speciaal voor jullie meegebracht vandaag. Onder luid applaus bracht Hannelore nu 21 enkele liedjes om van te houden en ze sloot af met een lied van haar oom Louis ” Annelies Uit Sas Van Gent”. Daarna zongen moeder en dochter nog samen een duet en de zaal genoot zichtbaar van moeder en dochter.
Image00007
Het slot was dit jaar weggelegd voor de Soul Brotherslot bestaande uit Bert Gielen, Charel Domburg (Magical Flying Thunderbirds) en Vincent Goeminnen (Dinky Toys). Charel moest spijtig genoeg verstek laten gaan omwille van verplichtingen in het buitenland en werd vervangen door Wim Soutaer. Zij deden de hele zaal swingen op de tonen van o.a de hit van Wim:” allemaal en Sweet Caroline van Neil Diamond. Om af te sluiten werden alle artiesten nog één voor één op het podium geroepen en met de samenzang “Zo gaan we weer naar huis” werd het bezoek van de Sint afgesloten.
Image00081
Mensen die deze show alsnog willen meemaken, moeten zich reppen want morgen is het de derde en tevens laatste vertoning van dit jaar. Voor verdere inlichtingen kan je steeds terecht bij Cultuurcentrum Westrand, Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek
02 466 20 30
[email protected]

Meer foto’s – Klik hier