Verschillen tussen Nederlandse en Belgische reizigers onderzocht

autovakantieBelgen meer tevreden op reis dan Nederlanders

Belgische reizigers beoordelen hun verblijf in het buitenland gemiddeld hoger dan Nederlanders. Ook gaan zij langer op reis, en is de grootte van het reisgezelschap net iets groter. Dit blijkt uit onderzoek van appartementenverhuurwebsite Waytostay.com, dat de verschillen tussen Nederlandse en Belgische reizigers onderzocht.

Positieve beoordelingen

Belgen waarderen hun vakantiebestemming gemiddeld met een 8,7, waar Nederlanders niet hoger komen dan een 8,5. De favoriete Europese stad van de Belgische vakantieganger is Praag, dat gemiddeld met een 9,2 wordt beoordeeld. Ook over Lissabon (9,1), Berlijn (9,1) en Barcelona (8,9) is men positief. De laagste reviews geven Belgische reizigers aan Amsterdam, dat met een 8,0 net iets minder wordt gewaardeerd dan Firenze.

Nederlanders vooral naar Brussel voor kort bezoek

Onze noorderburen trekken minder tijd uit voor een vakantie of stedentrip, maar een bezoek aan Brussel spant hierbij de kroon. De Nederlander spendeert gemiddeld minder dan drie dagen in onze hoofdstad, terwijl zij bijna zes dagen in Valencia blijven. Bij ons zijn Sevilla en Madrid dé bestemmingen voor een een lange trip, met een reisduur van gemiddeld zeven dagen.

April populairste stedentripmaand

Een stedentrip plannen wij het liefst in april, mei, juli of september. In november en januari blijven de meeste Belgen het liefst thuis. Ontloopt u onze noorderburen het liefst tijdens een citytrip? Reis dan niet in mei of oktober, dan trekt de Nederlander er namelijk het vaakst op uit. Bekijk hier alle verschillen tussen Nederlandse en Belgische Waytostay-reizigers: https://www.waytostay.com/nl/news/onderzoek-nl-be/