De Sint zal chocolade uitdelen aan kinderen met reuma

reumaOp 04/12/2015 zal de sint in de grote kinderziekenhuizen van Vlaanderen (UZ Leuven, Prinses Elisabeth UZ Gent en het Paola ziekenhuis Antwerpen) een ongeziene actie plannen: de Sint zal meer dan 500kg chocolade gratis uitdelen aan zieke kinderen en kinderen met reuma. Deze symbolische actie wordt georganiseerd door ‘Hand in Hand, samen tegen Reuma’. ‘Hand in hand, samen tegen Reuma’ is het gezicht van het FWRO (Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek) dat opereert onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting. Naast het sensibiliseren van de bevolking rondom reumatische aandoeningen, tracht ‘Hand in hand, samen tegen Reuma’ ook fondsen te verzamelen voor wetenschappelijk reuma onderzoek.

Kinderreuma begint meestal vóór de leeftijd van 5 jaar en treft ongeveer 1 op 1.000 kinderen jonger dan 16 jaar. Niet minder dan 2.000 tot 3.000 kinderen in België hebben JIA. Per jaar komen er nog eens een 200tal kinderen bij. Zeker voor een kind is het belangrijk dat men deze ziekte zo snel mogelijk stopt of tenminste onder controle krijgt. Kinderen met reuma willen normaal zijn en kunnen spelen en ravotten met hun vrienden.

Daarom dat wetenschappelijk onderzoek voor hen zo nodig is!”

“ ‘Hand in Hand, samen tegen Reuma’ werkt daarom aan een nieuw en groots project: we willen alle Vlaamse lagere scholen motiveren een sponsorloop te organiseren ten voordele van kinderen met reuma en dit tijdens het schooljaar 2016-2017! “ ‘Hand in Hand, samen tegen Reuma’ zorgt voor alle logistieke ondersteuning voor de scholen. Tevens tracht men een mooie prijs te schenken aan de hele school met het beste resultaat per leerling.

Dankzij de steun van de vele scholen en erkende partners (Vlaamse overheid, Stichting Vlaamse Schoolsport en sponsors) kan er geld verzameld worden. Met dit geld, dat heel hard nodig is, kan er meer onderzoek gebeuren naar reumatische aandoeningen bij kinderen. Want ook een kind met een reumatische aandoening én het gezin waarin het opgroeit, willen gewoon een gelukkig leven zonder pijn en beperkingen!” sluit Dr Janssens af.

Meer informatie over onze organisatie kan teruggevonden worden op www.fwro.be en www.r-euma.be.