Evenementen in Gent met aangepaste veiligheidsmaatregelen

korenmarkt gentEvenementen in Gent gaan door, met aangepaste veiligheidsmaatregelen

Het stadsbestuur bevestigt dat alle evenementen in Gent doorgaan. Voor de Gentse Winterfeesten is er een lichte aanpassing in openingsuren. De supporters van de Russische voetbalploeg Zenit Sint-Petersburg zullen op 9 december 2015 geen toegang krijgen tot de Ghelamco Arena voor de wedstrijd tegen KAA Gent in de Champions League. Er wordt hen dan ook gevraagd om niet naar Gent te komen. De belangrijkste reden voor deze beslissingen is de verhoogde bevraging van politiemensen waardoor extra inzet onmogelijk is.

Burgemeester Daniel Termont: “Momenteel is in Gent dreigingsniveau drie van kracht, zoals voor het hele land. Het stadsbestuur en de veiligheidsdiensten volgen de situatie op de voet. Er is verhoogde waakzaamheid en versterkte zichtbaarheid van de politiediensten. Het is daarbij belangrijk dat we met zijn allen attent blijven voor abnormale zaken, maar dat we overreacties vermijden. Dit betekent dat het dagelijks leven normaal kan verlopen, ook in deze moeilijke periode, maar zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.”

Champions League-wedstrijd KAA Gent – FC Zenit

Op 9 december 2015 speelt KAA Gent thuis tegen de Russische ploeg FC Zenit. Burgemeester Termont vaardigt een bevel uit dat Russische supporters verbiedt om de Ghelamco Arena te betreden. Er wordt ook nagegaan of het mogelijk is de supporters van Zenit niet toe te laten op het Gentse grondgebied. Redenen voor deze beslissing zijn de gespannen sfeer tussen Turkije en Rusland de afgelopen dagen, en het feit dat er een geen extra politiecapaciteit kan voorzien worden.

Aangepaste uren Gentse Winterfeesten

Van 4 december tot 3 januari vinden ook de Gentse Winterfeesten plaats. De openingsuren van de kerstmarkt en de ijspiste van de Gentse Winterfeesten worden licht aangepast. De Winterfeesten zullen elke dag later beginnen (vanaf 13 uur i.p.v. 11 uur) en een uur vroeger stoppen; op weekdagen en op zondagen om 23 uur in plaats van om middernacht, op vrijdag en zaterdag om middernacht in plaats van om 1 uur. (Uitzonderingen op 24/12 en 31/12 van 13 tot 17 uur en op 25/12 en 01/01 van 14 tot 23 uur.) Alle info vindt u steeds op de website van de Gentse Winterfeesten http://www.gentsewinterfeesten.be

Meer evenementen – www.uitvandaag.be