...

Tweede Blind Auditions van The Voice Kids

vk foto vtmBekend gezicht in tweede Blind Auditions van The Voice Kids op vrijdag 27 november 2015 om 20.35 bij VTM

Het tweede seizoen van The Voice Kids heeft zijn start niet gemist. Gemiddeld 907.000 kijkers nestelden zich op vrijdagavond in de zetel en lieten zich wegblazen door een kersverse lichting muzikale pareltjes. De eerste aflevering van The Voice Kids was goed voor een marktaandeel van 42% (VVA 18-54, live +4). De herhaling op zaterdag wist nog eens 335.000 kijkers (live +3) te lokken. In de tweede Blind Auditions op vrijdag 27 november 2015 waagt een bekend gezicht opnieuw haar kans voor coaches Natalia, Sean en Slongs, tussen wie de strijd meer dan ooit losbarst.

Anneleen Debaveye (12) uit Antwerpen staat vrijdag voor de tweede keer op het grote Voice Kids-podium. Vorig jaar verraste ze haar papa in de Blind Auditions met zijn lievelingsnummer Only Teardrops van Emmelie de Forest, maar een plekje in de Battles zat er helaas niet in. Dit jaar wil Anneleen beter doen. “Ik heb een jaar geoefend en wil laten zien dat ik gegroeid ben”, vertelt ze vlak voor haar auditie op I’m Not The Only One van Sam Smith. Draaien de stoelen deze keer wel?

The Voice Kids 1

Slongs doen afdrukken, dat is het doel van de 13-jarige Anton Robberechts uit Hamme. Alleen al met zijn nummerkeuze zou hij daar wel eens in kunnen slagen. Anton doet auditie op No Woman No Cry van Bob Marley, de muzikale god van reggae-liefhebber Slongs Dievanongs, en weet daarmee een gevoelige snaar te raken.

Met hun 9 lentes zijn Emma Franssens uit Heers en Josefien Derycke uit Kalmthout de jongste kandidaten uit de tweede Blind Auditions. Allebei dromen ze ervan om op een podium te staan en voor een groot publiek te mogen zingen. Een droom die nu in vervulling gaat. Emma doet auditie op Wannabe van de Spice Girls, Josefien kiest voor een heel ander muziekgenre en zingt Fly Me To The Moon van Frank Sinatra.

Resa Van den Berghe (12) uit Borgerhout heeft iemand heel bijzonder meegebracht om haar te steunen tijdens de Blind Auditions: haar hondje Twitter. “Hij is altijd bij mij en is mijn grootste fan”, vertrouwt ze An Lemmens toe. Al zal Resa het op het podium toch zonder Twitter moeten doen. Ze brengt het emotionele Nothing Else Matters van Metallica.

The Voice Kids 2
“Waar ik het meest bang voor ben? Dat ik mijn tekst vergeet. Ik heb een nummer gekozen met heel veel tekst, snel na elkaar”, vertelt de 14-jarige Floris Coenders uit Ham. Hij doet vrijdag auditie op Black Horse and The Cherry Tree van KT Tunstall. Net zoals zijn ouders is Floris grote fan van Natalia. Zal zij omdraaien?

Camille Bourgeois (10) uit Belsele heeft zich stiekem ingeschreven voor The Voice Kids. Op vakantie kreeg ze te horen dat ze geselecteerd was voor de Blind Auditions. Camille hoopt de coaches te kunnen overtuigen met het ontroerende Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia De Breij. Ook de 13-jarige Sharmy D’Hondt uit Koekelare heeft zich niet zelf ingeschreven. Een vriendin deed dat in haar plaats. Sharmy houdt van zingen, maar doet dat liefst helemaal alleen op haar kamer. Zelfs haar eigen ouders zullen haar in The Voice Kids voor de allereerste keer zien zingen. Sharmy brengt My Immortal van Evanescence.

Anna Monaco… het lijkt al een echte artiestennaam. Anna (14) woont in Dilsen-Stokkem en heeft Italiaanse roots. Muziek is haar grote passie, mensen helpen haar grote droom. Voor haar Blind Audition koos Anna het nummer Nobody’s Perfect van Jessie J. “Ik heb dat nummer gekozen omdat het klopt. Niemand is perfect en dat wil ik vertellen aan het publiek.” Ook de 11-jarige Nouline Leterrier uit Gent koos een bijzonder nummer voor haar auditie: Une Belle Histoire van Michel Fugain. Nouline houdt van Franse chansons en zong het liedje vaak met haar papa. Kan ze Natalia, Sean en Slongs overtuigen?

The Voice Kids 3

Muziek zit de 11-jarige Ella Mannaerts uit Ekeren in het bloed. Haar zus Nina, haar broer Laurence en zelfs haar kleine zusje Mia… allemaal houden ze van zingen. Zelf zingt Ella het liefst van al nummers met veel emotie, waarin ze zich volledig kan smijten. Dat doet ze ook in The Voice Kids, op het pakkende 9 Crimes van Damien Rice. Ook Pien Nobel (13) uit Brasschaat trekt vrijdag de emotionele kaart. Zij is een superfan van Christina Aguilera, maar koos voor haar Blind Audition een nummer van een andere Christina: Jar of Hearts van Christina Perri. Pien droomt ervan om ooit een bloeiende carrière te hebben en op te treden voor een groot publiek. Komt ze via The Voice Kids een stapje dichter bij het verwezenlijken van die droom?

The Voice Kids 4