Een december vol kerstsfeer in Wetteren

kerstboom1Een december vol kerstsfeer in Wetteren

De kerstliefhebbers kunnen zich volledig laten gaan in Wetteren, want er zijn maar liefst drie kerstmarkten en vier kerstconcerten gepland.

Voor de eerste kerstmarkt moet je in Massemen zijn. Op zaterdag 5 december om 19 uur kan je genieten van een kerstconcert door het koor Fine-Tuned (Sint-Martinuskerk Massemen). Een uurtje later maak je de opening van het feeërieke Massemse Kerstdorp mee, met sfeervolle kerstmarkt en originele kerstverlichting. De volgende dag kan je al vanaf 11 uur terecht op de overdekte en verwarmde kerstmarkt rondom de mooi verlichte eeuwenoude linde (dorpsplein Massemen).

Op zaterdag 12 en zondag 13 december wordt het centrum van Wetteren ondergedompeld in kerstsfeer, met prachtige kraampjes, gezellige sfeer, muziek en veel meer. In vergelijking met vorig jaar zijn er een pak meer standen. De kerstmarkt vind je voornamelijk in de Wetterse winkelstraten. De verschillende chalets en standen staan verspreid in de Stationsstraat, Fl. Leirensstraat en een deel van de Markt. Het snuisteren op de kerstmarkt kan je dus perfect combineren met het kerstshoppen in de winkels.

In Wetteren vind je alles wat je nodig hebt om het einde van 2015 in stijl af te ronden. Wil je jezelf nog eens verwennen of zoek je een leuk geschenk voor familie of vrienden, dan hoef je echt geen kilometers ver te rijden naar die overdrukke centrumsteden. Je kan kuieren in de sfeervolle Wetterse winkelstraten en ondertussen genieten van een streepje muziek of originele straatanimatie.

Zes Kwatrechtse en Wetterse verenigingen houden op 18 en 19 december een kerst- en creamarkt te Kwatrecht (Biezeweg 2). Het solidariteitskoor Sapukay brengt je vrijdagavond om 19.30 uur al in kerststemming met hun concert in de Heilig Hartkerk. Na het concert blijf je ongetwijfeld plakken op de kerst- en creamarkt. Op deze markt opent iedere vereniging een chalet met spelen voor kinderen, drank en hapjes. Op de creamarkt kan je allerlei leuke geschenkjes of hebbedingetjes kopen. Vrijdagavond is de kerstmarkt open na het kerstconcert (circa 21 uur), zaterdag is ze open vanaf 16 uur. De opbrengst van het kerstconcert en de kerstmarkt gaat integraal naar het Olivia Hendrickx Research Fund.

Genoeg te beleven dus in Wetteren tijdens de kerstperiode.

Nog meer winterse activiteiten:

13 december: Kerstconcert Christoff in de Sint-Gertrudiskerk (uitverkocht)

13 december – 14 uur: Winterwandeling ‘Oude Scheldepad’ (8 km), vertrekplaats parkje Kapellendries. Je trekt beste goede stapschoenen of laarzen aan.

13 en 14 december: Kerstmarkt WZC Schelderust (Wegvoeringstraat 55)

20 december – 15 uur: Kerstconcert ‘Komt allen tezamen’ (Kerk O.L.V. Overschelde)

3 januari – 16.30 uur: Nieuwjaarsreceptie op de Markt

Openingsuren kerstmarkt (centrum)

Zaterdag 12/12 van 14.00 tot 22.00 uur

Zondag 16/12 van 14.00 tot 20.00 uur