Aalst – Waterlek van 5000l in de gebouwen op de Postsite

postsiteWaterlek in de gebouwen op de Postsite

Door een waterlek op de eerste verdieping van het gebouw van de Vlaamse Gemeenschap (Vaartstraat 16) heeft het aanpalende gebouw waterschade opgelopen. Er is ruim 5000 liter water doorgesijpeld tot op de gelijkvloerse verdieping van het gebouw waar binnenkort onze stadsdiensten zullen gevestigd zijn.

Om 6 uur vanmorgen is er alarm geslagen en daarna werd er met man en macht gewerkt om het water weg te krijgen. Burgemeester Christoph D’Haese heeft er vanmiddag een vergadering bijeengeroepen om zelf de schade te komen opmeten. De komende dagen komen de aannemer en de verzekeraars samen om de verdere stappen te bekijken en in kaart te brengen wat er moet gebeuren in de komende weken om de averij te herstellen.

De burgemeester bevestigt dat de openingsdatum van het gebouw niet in het gedrang komt. “De loketten zijn vanaf 18 januari geopend. Dit is uiteraard een tegenslag, maar we zitten momenteel goed op schema met de werken en het voorval zal ons niet van onze koers doen afwijken. We doen er alles aan om de balies tegen 18 januari spic en span te maken.”

Of Ann Van de Steen hier of daar een fonteintje wou plaatsen, daar wilden ze op het stadhuis van Aalst niets over kwijt.