N-VA Dilbeek gaat voor jong en vrouwelijk

0
1074

Image00005
N-VA Dilbeek koos gisterenavond voor jong en vrouwelijk. Op een druk bijgewoonde bestuursverkiezing koos men voor Anneleen Van den Houte als opvolgster voor ontslagnemend schepen Frank de Dobbeleer. Deze laatste had onlangs te kennen gegeven dat hij zijn mandaat wenste door te geven aan een jonger iemand. Er moest gekozen worden tussen twee kandidaten uit Schepdaal. David De Freyne (ex-voorzitter N-VA Dilbeek) en Anneleen Van den Houte (reeds drie jaar gemeenteraadslid in deze legislatuur en nicht van ere-gemeenteraadslid Jan Van den Houte, jaren actief voor de Volksunie.)

Nadat beide kandidaten zich voorgesteld hadden elk op zijn eigen typische wijze werd er overgegaan tot de stemming. Daar haalde Anneleen het op David. Dus vanaf 1 Januari zetelt er een tweede vrouwelijke N-VA schepen in het schepencollege. David De Freyne zal Katrien Van Lint opvolgen als gemeenteraadslid die op haar beurt verhuist naar het OCMW. Anneleen Van den Houte wordt vanaf 1 januari 2016 schepen bevoegd voor Sport, Lokale Economie en Toerisme.

Image00009
“In 2012 werd ik gemeenteraadslid voor de N-VA en ik heb intussen al veel bijgeleerd. Dat ik van het afdelingsbestuur nu reeds de kans krijg om schepen te worden, is een beloning voor mijn inzet. Ik ga mij dan ook ten volle geven op de beleidstakken sport, toerisme en vooral lokale economie, die mij trouwens goed liggen. We hebben met onze mandatarissen al een mooie weg afgelegd, maar er komen nog 3 jaren waarin we veel kunnen realiseren, “ zegt Anneleen Van den Houte.

N-VA Dilbeek wil langs deze weg ook Frank De Dobbeleer bedanken voor zijn inzet gedurende de voorbije drie jaar, de manier waarop Frank zijn mandaat heeft doorgegeven daar kan je alleen maar respect voor opbrengen aldus burgemeester Segers. Anneleen zal de eed afleggen op de gemeenteraad in December. We wensen haar langs deze weg dan ook alle succes toe in de taak die haar wacht.

Image00007