...

Sint-Hubertus is Dilbeek goed gezind

Image00013

Dat Sint-Hubertus Dilbeek goed gezind is bleek vandaag op de 23e viering van deze patroonheilige in Dilbeek en de 3e ingericht door de Dilbeekse Paardenvrienden, die voor het tweede jaar op rij van regen gespaard bleef. Die viering ging traditioneel door op het plein voor het gemeentehuis. Honderden mensen waren naar het gemeentehuis afgezakt om deze viering te kunnen bijwonen. Ook stoeterijen uit de omliggende gemeenten van Dilbeek waren op de afspraak.

Omstreeks 12 u kregen we het eerste optreden van de Lembeekse jachthoornblazers die zoals ieder jaar de viering op gang bliezen. Eerst was het de beurt aan schepen Elke Zelderloo om de vele aanwezige deelnemers en toeschouwers welkom te heden. Dan richtte voorzitter Pierre Van den Driesch zijn welkomstwoord tot de deelnemers en lichtte hij ook meteen een tipje van de sluier op wat betreft de activiteiten voorzien in het werkjaar 2016 van zijn vereniging.

Image00008

Na een volgend nummer van de Lembeekse Jachthoornblazers was het de beurt aan Dilbeeks burgemeester Willy Segers om een woordje tot de aanwezigen te richten. Daar legde hij vooral de klemtoon op de goeie samenwerking van het gemeentebestuur en de Dilbeekse paardenvrienden bij hun verschillende activiteiten gedurende het afgelopen jaar en ook voor deze viering.

Daarna was het de beurt aan de deken van Groot-Bijgaarden Marc Boulanger om de gelegenheidsbroodjes voor mens en dier te zegenen. Nadat de deken plaats genomen had op een op het eerste gezicht wankel podium dat wat verderop stond opgesteld, was het de beurt aan de koetsen en hun begeleiders om gezegend te worden. Meteen gevolgd door de talrijke ruiters en paarden. De honden en kleine huisdieren kwamen als laatste aan de beurt.

Image00022

Nadat alle koetsen en ruiters nog een toertje hadden gereden rond de vijver nam voorzitter Pierre nogmaals het woord om iedereen te danken voor hun deelname en hen meteen uitnodigde voor de editie van 2016. Daarna werden alle deelnemers nog vergast op een natje en een droogje naar aanleiding van deze viering. Daarna keerde iedereen blij en voldaan terug naar huis en de paarden naar hun stal en is het weer wachten tot volgend jaar. – Meer foto’s www.facebook.com

Image00036