FAROEK brengt een spraakmakende reportage die inzoomt op de dodencel

faroek_04-11-2015_dedodencel_4Op woensdag 4 november 2015 brengt FAROEK alweer een spraakmakende reportage die dit keer inzoomt op de dodencel. Amerikaanse ter dood veroordeelden spenderen soms jaren in een kleine dodencel voor ze geëxecuteerd worden. In die periode proberen ze vaak nog hun onschuld aan te tonen. Eén van hen, de Texaan Rodney Reed, lijkt daar na meer dan achttien jaar ook in te slagen.

Rodney Reed is ter dood veroordeeld voor de moord op een negentienjarig meisje in 1996. Hij is altijd blijven volhouden dat hij onschuldig is. Vijftien dagen voor zijn executie, die gepland was in maart 2015, brengt een televisiestation een reportage over de moord, waaruit blijkt dat het gerechtelijk onderzoek vol fouten zit en zo werd een machine in gang gezet.

“Ze willen een onschuldig man vermoorden”, zei Reed begin dit jaar aan een journalist van de zender, die hem mocht spreken in zijn cel. Ondertussen is Reeds executie voor onbepaalde tijd uitgesteld. Afwachten wanneer en óf hij nu zal vrijkomen…

KIJKERS KUNNEN ONLINE HELPEN

Buiten de internationale reportages en opsporingsuitzendingen van FAROEK kunnen kijkers ook online helpen om misdrijven op te lossen, vermiste mensen mee te helpen opsporen en daders te herkennen op camerabeelden. Op vtm.be is een overzicht te vinden van vermiste personen, daders en wordt ook een oproep gedaan naar getuigen van misdrijven.

FAROEK: De dodencel
Woensdag 4 november 2015 om 22.10
Foto: VTM