Bijzondere regelingen op de Gentse begraafplaatsen

begraafplaatsBijzondere regelingen op de Gentse begraafplaatsen tijdens de allerheiligenperiode

Van donderdag 29 oktober tot en met maandag 2 november 2015 gelden er enkele specifieke afspraken op de begraafplaatsen en worden er extra faciliteiten voor bezoekers voorzien. Op alle begraafplaatsen worden bloemenwagentjes en meer dan 10.000 chrysantenpothouders ter beschikking gesteld. Voertuigen zijn niet toegelaten op de begraafplaatsen.

Op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober en op zondag 1 en maandag 2 november 2015 zijn alle begraafplaatsen doorlopend toegankelijk van 8 tot 17.30 uur.

Zoals steeds zijn de begraafplaatsen niet toegankelijk met de wagen. In die periode kunnen ook houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap niet met de wagen op de begraafplaatsen.

Er zijn rolstoelen beschikbaar op de Westerbegraafplaats, de begraafplaats van Sint-Amandsberg en van Gentbrugge. Rolstoelen moeten één werkdag op voorhand aangevraagd worden bij de Groendienst (tel. 09 225 68 59).

Op de Westerbegraafplaats, de begraafplaats van Sint-Amandsberg en van Gentbrugge zijn er bloemenwagentjes aanwezig. Op alle Gentse begraafplaatsen worden ook meer dan 10.000 chrysantenpothouders ter beschikking gesteld. Zij zijn te vinden aan de ingang van de begraafplaatsen. De pothouders maken het makkelijk om een bloempot op een graf te plaatsen. Ze maken ook dat er geen putjes moeten worden gegraven in het groen rond het graf. De Stad Gent vraagt de bezoekers dan ook om ze zoveel mogelijk te gebruiken. De chrysantenpothouders worden begin december weggenomen.