6de editie van Het Zingpaleis was een knaller

de romeosDe Romeo’s zorgen voor collectieve oorgasmes op 6de editie van Het Zingpaleis.

Zaterdagavond was er opnieuw veel drukte in en om de Hasseltse Ethias Arena. Aanleiding was de 6de editie van Het Zingpaleis, inmiddels beter bekend als het ambiancefeest van het jaar van De Romeo’s. Tijdens een 2,5 uur durende show, kreeg het trio versterking van The Bold And The Beautiful acteur Ronn Moss, de Kempense diva Natalia en de geëmotioneerde Paul Severs. Vanaf vandaag zijn er via www.hetzingpaleis.be tickets te koop voor de volgende editie op zaterdag 17 november 2016. Dan wordt de Ethias Arena helemaal aangekleed en ingevuld met een tropische sfeer.

Het thema van de populaire serie The A-Team, gemixt met de legendarische soundtrack van Ghostbusters, die vervolgens naadloos overging in ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars, zo kwamen De Romeo’s in hun gloednieuw Opel Soers Romeo’s busje de Ethias Arena binnengebold, aangemoedigd door vele duizenden concertgangers die allen minstens één kledingstuk in ’t wit aanhadden. “Het was echt kippenvel voor ons. We hadden de Zingpaleis bezoekers de voorbije maanden opgeroepen, via de social media om in ’t wit naar Hasselt te komen. Onvoorstelbaar hoeveel mensen daar zijn op ingegaan. Het was één grote witte zee van mensen waarvoor we gans de avond mochten spelen”, zegt Romeo Chris van Tongelen. Veel moeite moest de populairste partyband van Vlaanderen overigens niet doen om de massa mee te krijgen. Tijdens het eerste kwartier – dat bestond uit een Foute , een jaren zestig en een discomedley – stond de overgrote meerderheid al volop te dansen.

Paul Severs

Luid klonk het applaus toen Paul Severs als eerste gastartiest werd verwelkomd door De Romeo’s. ‘Zeg ‘ns meisje’ was goed voor het eerste hoogtepunt van de avond. “Ik moet er even van bekomen. Wow. Wat een enthousiast publiek. Weet je, elk applaus dat je als artiest krijgt is meteen weer een nieuwe aanmoediging voor je volgende optreden. Ik heb nog steeds veel optredens, maar de publieke opkomst is dan toch iets beperkter dan wanneer je in een zaal staat als de Ethias Arena. Echt waar, dat applaus na elk liedje, dat heeft mij echt gepakt en naar de keel gegrepen. Wat was dit een heerlijke avond”, zei Paul Severs nadat hij het publiek getrakteerd had op ‘Ik Ben Verliefd Op Jou’ en ‘Dansen In De Discotheek’, een liedje dat hij samen bracht met De Romeo’s.

Vernieuwend

De Zingpaleis-avonden staan voor De Romeo’s ook synoniem voor muzikale experimenten. “Sowieso proberen we van elk optreden iets verrassend te maken, waarbij we uiteraard altijd kiezen voor liedjes die de mensen kennen. We streven telkens naar een gezonde mix van eigen repertoire, aangevuld met medley’s die mensen kunnen meezingen. Op Het Zingpaleis proberen we nieuwe dingen uit, zoals een ‘Op Stap’ medley (verwijzend naar het meest recente Romeo’s album), maar ook een Clouseau en K3 medley, die het heel goed gedaan hebben bij ons publiek”, zegt Chris Van Tongelen nagenietend.

Ronn Moss

Als Paul Severs de prijs zou krijgen van meest geëmotioneerde gast van de avond, dan verdient Ronn Moss die van meest verrassende. Hij is de zestig al voorbij, maar toch blijft Ridge Forrester van The Bold And The Beautiful er nog steeds goed uitzien. Moss begon z’n carrière aanvankelijk als zanger en werd pas later acteur, iets wat De Romeo’s ook is overkomen. Ook al scoorde Moss in de jaren zeventig een nummer één hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100 met z’n band Player, toch koos hij ervoor om in Hasselt zijn optreden te starten met een onbekender solo nummer ‘I Would Do Anything’. Na een kort instrumentaal intermezzo, trok Moss de schuif open en bracht hij samen met De Romeo’s ‘Wake Up Little Susie’ en ‘Bye Bye Love’. “Voor mij is het de tweede keer, voor mijn vrouw Devin de eerste keer dat we naar België komen. De vorige keer was het een snelle doortocht, nu hebben we tijd en verblijven we hier enkele dagen. Wat is België een heerlijk land. Culinair de absolute top en de mensen zijn super vriendelijk en enorm gastvrij”, liet Moss zich ontvallen. Na zijn optreden nam hij overigens nog uitvoerig de tijd om zowel backstage, als op de Story Awards met zijn talrijke fans selfies te maken.

Top entertainment

Dat De Romeo’s echte top entertainers zijn, bewezen ze nog maar eens op hun Zingpaleis. Moeiteloos hebben ze de massa meegenomen in een 2,5 uur durende muzikale trip. Na het tripje met Ronn Moss en alvorens hun laatste gastartieste haar opwachting maakte, pakte De Romeo’s mayonaise van 80’s, slows en polonaises bijzonder goed. Het publiek genoot toen onze Kempense diva Natalia verscheen op het podium. Met klassiekers als ‘Risin’, ‘Highter Than The Sun’ en ‘I’ve Only Just Begun To Fight’, blaasde ze iedereen omver en zorgde ze ervoor dat De Romeo’s de laatste muzikale ballen maar in de te koppen hadden. Een sterke dj set van onze drie vrienden, aangevuld met nog een Franse medley, het onsterfelijke ‘Les Lacs Du Connemera’ en ‘Viva De Romeo’s / Dans De Sirtaki’ als biss, maakten de avond compleet. Al feestend en met veel vrolijkheid, trokken de vele duizenden Zingpaleis vrienden en vriendinnen de nacht in. Sommigen bleven nog even hangen rondom de Ethias Arena, waar menig BV nog aan het nafeesten was.

Op zaterdag 17 november 2016 komt er in elk geval een nieuwe editie van Het Zingpaleis. Tickets voor Het Zingpaleis Tropical – waarbij de Ethias Arena zowel qua decor als muziek een tropisch kader krijgt aangemeten – kunnen vanaf nu besteld worden via www.hetzingpaleis.be

Tickets en info:
Tickets voor Het Zingpaleis Tropical op zaterdag 19 november 2016 in de Ethias Arena te Hasselt, kan je vanaf nu bestellen via www.hetzingpaleis.be