Petitie voor of tegen een nieuwe moskee in Nederland

bulent
Klik op de foto voor de volledige video

Op het Jonkerboschplein in Nijmegen – Nederland is er een discussie aan de gang over het wel dan niet bouwen van een megamoskee.

De Turkse Eyup Sultan moskee uit Bottendaal wil een nieuw gebedshuis met culturele voorzieningen. Voorstanders en tegenstanders zijn daarom een petitie tegen elkaar op gestart.

De gemeente Nijmegen wil na een gesprek met de omwonenden een definitief besluit nemen of de moskee er wel, dan niet komt. Op dinsdag 20 oktober is er een informatieavond over de plannen in de Klokkentoren aan de Muntweg, aanvang 19.45 uur.

( Dit is een greep uit de reacties en de stand van beide petities – zowel de voor als de tegenstanders van de nieuwe moskee. )

1

De voorstanders “Steun bouw grote moskee Jonkerboschplein Nijmegen” http://www.petities24.com/forum/144522
Steun de bouw van de grote moskee aan het Jonkerboschplein in Nijmegen.
Wie wel eens een open dag van de moskee aan de Vondelstraat heeft bezocht, weet hoe gastvrij en humaan de gelovigen van deze moskee zijn.
Deze petitie wil een tegengeluid zijn tegen de haatzaaiende petitie “stop bouw mega moskee jonkerboschplein”.
Steun de vrijheid van godsdienst.
Steun multicultureel Nijmegen.

Omdat Nijmegen dit echt nodig heeft grote stad heel klein gebed ruimte voor Moslims moskee is TE KLEIN

Omdat de geloofsgroep die deze moskee wilt heel gematigd is en geïntegreerd in de Nederlandse maatschappij. We zijn een democratisch land met vrijheid van godsdienst mits deze niet de Nederlandse staat en zijn inwoners bedreigd. Dat is in deze situatie totaal niet aan de hand, dus mijn zegen hebben ze.

Ik ben er van overtuigd dat deze moskee, zoals alle moskeeën in Nijmegen een vorm is van bruggen bouwen tussen de Moslims en de niet-Moslims. De deuren zullen altijd wagenwijd open staan voor zowel Mo, als Jan en alleman. Het zal juist een zet worden om de Moslims, die als een bedreiging worden geschetst over de hele wereld, een groter kans te geven om de vooroordelen over de Islam omver te werpen. Men zal er achterkomen dat ze onder de daken van moskeeën voor niets hoeven te vrezen. Amen!

 

2De tegenstanders zijn iets minder spraakzaam: “stop bouw mega moskee jonkerboschplein. laat je stem horen en onder teken deze petitie wij willen geen mega moskee in nijmegen wij zijn het zat dat gemanipuleer van HUBERT BRULLS” http://www.petities24.com/a/126200

Omdat ik niet wil dat er in Nijmegen een MegaMoskee komt, we zijn helemaal doorgeslagen hier in Nederland. En ik vind dat niet de gemeentes of het rijk hier over moeten beslissen maar de bewoners van deze stad

Goed idee en dan kan je alle vluchtelingen daar in laten onderbrengen als teken van gastvrijheid. Och nee, dat is alleen maar theorie! Geen moskee meer bij. Er zijn zoveel nuttigere dingen om op die grond te zetten dan een religieus symbool.

Het is Nederland en hier horen KERKEN als ik moskeeën wil zien ga ik wel op vakantie

Waar laat je al die auto’s die festivals, voetbalwedstrijden bezoeken? Er staan genoeg grote kantoorpanden leeg die daarvoor benut kunnen worden anders bouw je de moskee maar lekker in nijmegen noord

Omdat er al genoeg moskeeën zijn en genoeg is genoeg bouw er maar iets voor onze ouderen zoals ze ons land op gebouwd hebben.