Op de koppen lopen voor Valentino

Image00010
Het was afgelopen zondag 4 Oktober letterlijk op de koppen lopen voor een bedrijfsbezoek bij Chocolatier Valentino in Schepdaal.  Dit naar aanleiding van het jaarlijks terugkerend evenement Open Bedrijvendag. Niettegenstaande de mensen verwacht werden tussen 9u en 16u stonden er voor 9u al heel wat geïnteresseerden in een lange rij te wachten tot het bedrijf zijn deuren opende. Dit tot grote voldoening van de bedrijfsleiders.

Image00007

Het bedrijf dat startte in 1978 met Leen De Leener dochter van een chocolatier toen 23 en haar man Willy Roelandts (25) een piepjong koppel uit Vlaams-Brabant, hadden hadden hun oog laten vallen op een chocolade-atelier in Koekelberg. Via tal van omzwermingen kwamen ze terecht op de locatie in Schepdaal. zie ook het eerder verschenen artikel  https://www.belg.be/43966/nieuws/duo-op-bezoek-bij-chocolatier-valentino/.

Wij hadden het geluk (ondanks de drukte) om nog even kennis te maken met de Amerikaanse vrouw van Rob, één van de zonen van Willy en leen. Het bleek algauw dat deze charmante dame haar Nederlands beter klonk dan menige Franstalige Dilbekenaar die al heel zijn leven in Dilbeek woont. Hoe zou dat toch komen vragen we ons dan af?

Image00015

Ook met bedrijfsleider Willy hadden we nog een leuke babbel. Die vertelde ons dat het bedrijf waarschijnlijk niet meer zou uitbreiden, maar wel dat er nog regelmatig geïnvesteerd werd in nieuwe lijnen (machines). Ook een grote troef van Valentino zei hij is dat er gewerkt wordt met topproducten en -chocolade. Wat ook hun succes in het buitenland verklaart.

Willy wist ons ook nog te vertellen dat dankzij internet men zelfs pralines bij hun kon bestellen en deze laten afleveren bij een familielid die aan de andere kant van de wereld woont. Natuurlijk met een kleine meerprijs voor de verzending, maar voor de rest doen ze alles zelf en moet de klant er zich verder niet meer om bekommeren, van service gesproken.

Image00016

Na het bezoek stelden we ons samen met onze microfoon buiten op en konden we twee mensen strikken (Sermon Pedro en schoonzoon Barra Thierry). Zij waren al een keertje eerder geweest en waren danig onder de indruk van de uitbreiding die dit bedrijf inmiddels had ondergaan. Ook de pralines en het Brasserbier konden beiden bekoren. Alhoewel Thierry het meer had voor de pralines met marsepein.

Toen werd het stilaan tijd om terug huiswaarts te keren, later op de avond konden we nog vernemen dat er bijna 5.000 bezoekers waren geweest. Weliswaar een groot succes voor dit bedrijf dat als enige in in Dilbeek deelnam aan deze Open Bedrijvendag. We zijn er van overtuigd dat bij een volgende gelegenheid de kaap van 5.000 bezoekers zal overschreden worden. Mensen die meer willen weten over Chocolatier Valentino en hun activiteiten kunnen steeds terecht op www.valentino.be. Of op hun facebookpagina https://www.facebook.com/ValentinoBelgium?fref=ts

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here