Dorpsvoorstelling en wandeling Herzele smaakt naar meer

herzeleDienst Toerisme Herzele organiseert een paar keer per jaar een dorpsvoorstelling, gekoppeld aan een geleide wandeling.

Op zondag 4 oktober was deelgemeente Ressegem aan de beurt. Ondanks de concurrentie van Open-Bedrijvendag kwamen ruim 170 deelnemers naar de visserskantine van de Walvissers, aan de motte van Ressegem, startplaats van het initiatief.

Na de openingstoespraak van schepen Sofie Hoefman nam gids Gabriël Redant, bijgestaan door André Valentijn, de groep op sleeptouw voor een dorpsverkenning. De motteheuvel werd beklommen en op een 10-tal plaatsen langs het parcours vertelde de gids wetenswaardigheden over de locaties. Er werd soms teruggeblikt op een ver verleden en anekdotes opgehaald. Folklore, volksgebruiken en het nut van een goed Trage Wegenbeleid kwamen eveneens aan bod.

Via een woordzoekerswedstrijd, opgemaakt als een kruiswoordraadsel, konden de deelnemers hun kennis over Ressegem testen. De aangename nazomerzon en de eerste herfstkleuren toverden het Wijngaardbos en omgeving om tot een prachtig wandeldecor.

Als afsluiter van een aangename namiddag werd halt gehouden in het circusmuseum Paradiso waar “internatinaal circusdirecteur Eddy” gastheer was. Uitgedost als clown en samen met zijn zwart zijdehoentje was hij het onderwerp van de wedstrijdschiftingsvraag.

“We kijken al uit naar een volgende dorpsvoorstelling. Onze gids en streekkenner “Gaby” zal over Sint-Antelinks ongetwijfeld heel wat te vertellen hebben en een verrassend wandelparcours uitstippelen.” zegt schepen Sofie Hoefman van toerisme uit Herzele