...

Maandag is het Dag van de leerkracht

bloemenMaandag 5 oktober is Dag van de leerkracht.

Over heel de wereld worden leerkrachten die dag gehuldigd voor hun inzet. Omdat ze er, elke dag opnieuw, zijn voor onze kinderen. Omdat ze zoveel meer doen dan lesgeven alleen. Omdat ze ervoor zorgen dat kinderen zich thuis voelen op school.

Met meer dan 6000 schoolgaande jongeren en 18 scholen, is Geraardsbergen een belangrijk onderwijscentrum. Dagelijks zetten vele leerkrachten zich in om onze jongeren een goede start te geven in het leven.

Ter gelegenheid van deze “dag van de leerkracht” werden alle leerkrachten uit Geraardsbergen door schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont figuurlijk in de bloemetjes gezet.

“De toekomst van onze stad zit bij jullie in de klas”, aldus de schepen. “Jullie werk is de hefboom om onze stad vooruit te helpen. Uitstekende vakmensen en topkunstenaars, ondernemers en hoogleraren van morgen: ze zitten allemaal vandaag bij jullie in de klas. “

Leerkracht zijn is niet simpel. Het is een engagement dat vertrekt uit het geloof dat in elk kind talent schuilt, en dat jullie uit elk kind het beste van dat talent kunnen halen.

Dit jaar ging het langverwachte M-decreet van kracht, dat kinderen met een beperking toegang geeft tot het gewoon onderwijs. Inclusief onderwijs is niet eenvoudig en vraagt heel wat creativiteit. Maar het is een afspiegeling van de maatschappij en zeker de moeite waard.

Ook bij de integratie van nieuwkomers en hun participatie aan de samenleving zijn de leerkrachten ankerpunten. In het creëren van gelijke leerkansen, maar ook om er kritische en actieve burgers van te maken.

Schepen Van Trimpont uit Geraardsbergen draagt de leerkrachten op handen: “Wanneer ik zovele gemotiveerde leerkrachten en directies ontmoet, wanneer ik hun kennis en visie beluister, leer ik dat een ’dank u wel’ meer dan op zijn plaats is.”