Street art en boeken in het Sint-Martinusheem Kerksken

versgeperstStreet art en boeken in het Sint-Martinusheem Kerksken

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober stellen Davidsfonds Kerksken-Heldergem en Haaltert hun keuzecollectie voor aan het publiek.

Dit jaar combineren ze dit met een tentoonstelling van werken van WAF, bekend voor zijn street art. De artiest maakt zondagnamiddag zelfs een ‘piece’ ter plekke.

Het is reeds jaren de gewoonte dat de leden van het Davidsfonds hun boeken kunnen komen inkijken en kiezen tijdens een weekend. Voor de beide Davidsfondsafdelingen van groot Haaltert is dit afwisselend in Haaltert en Kerksken, en doorgaans wordt dit gecombineerd met een kunsttentoonstelling. .

Deze keer wou men aansluiten met de wat moderne “ondergrondse” kunst, en koos men voor street art artist WAF, die in deze middens heel wat bekendheid geniet. Bij street art, vroeger meestal bekend als ‘graffiti’, brengt men via spuit- en verftechnieken kunstwerken aan op bestaande muren, gebouwen en constructies. Van een verboden, ondergrondse, rauwe en agressieve kunstvorm, evolueerde dit de laatste jaren tot een meer geaccepteerde artistieke bezigheid, en heel wat openbare besturen doen een beroep op deze artiesten om muren, gebouwen en buurten te verfraaien.

De Aalsterse street art kunstenaar WAF Alosta, heeft zijn roots in Kerksken en schilderde op tal van plaatsen: van de carnavalshallen in Aalst over muren op graffitifestivals in steden over gans de wereld, zoals in Parijs, Amsterdam, Dakar , New York, Bangkok , Bogota, Warschau .
Naast zijn passie voor graffiti maakt hij ook kleinere schilderwerken . Op deze “Vers Geperst” vindt u er een aantal terug. Dagelijks inspireert deze kunstenaar jonge mensen, door zijn liefde voor kunst aan hen door te geven als leraar in het lyceum te Aalst.

Zijn werk is, samen met de boeken, tentoongesteld op zaterdag 3 (14-18u) en zondag 4 (10-17u) in het Sint-Martinusheem, dat kort nadien dicht gaat voor renovatie. Op zondagnamiddag kan u de artiest aan het werk zien met nieuw materiaal. Ook als niet lid kan u gerust een kijkje komen nemen en komen genieten van een drankje. Meteen krijgt u er ook info over het jaarprogramma van beide verenigingen, die hun aanbod samen voorstellen.

Vers geperst, Davidsfonds Kerksken-Heldergem
Locatie: Sint-Martinusheem, Kerksken
Datum: Zaterdag 3 oktober van 12 tot 18 uur, zondag 4 oktober van 10 tot 17 uur

Meer info Joris De Kegel 0484 24 62 40 of [email protected]