Schattingsdagen Rijker Dan Je Denkt

foto vtm rijker dan je denktEnkele maanden geleden riep Staf Coppens de kijkers op om zich in te schrijven voor de schattingsdagen van Rijker Dan Je Denkt?. Intussen draaien de opnames van het nieuwe, vierde seizoen op volle toeren. Nieuw dit seizoen is dat de schattingsdagen doorgaan op unieke locaties die normaal niet open zijn voor publiek.

Staf Coppens: “Dit jaar organiseren we Rijker Dan Je Denkt? op plaatsen waar je anders nooit komt. Hertoginnedal bijvoorbeeld, waar regeringen worden gevormd. Normaal kom je hier alleen binnen als je voor de regering werkt, prominente buitenlandse politicus, koning of president bent. Speciaal voor Rijker Dan Je Denkt? is er voor één keer een uitzondering gemaakt en kan iedereen binnen.”

De eerste opname vond plaats in de Kunstgalerij bij Belfius in de Rogiertoren in Brussel. Liefhebbers konden er in primeur een unieke kunstcollectie bewonderen. De volgende unieke locatie waar Staf alle geïnteresseerden ontvangt, is kasteel Hertoginnedal in Oudergem. Op zaterdag 19 september en zondag 20 september 2015 stopt de camera voor één keer niet met draaien aan de grote poorten van het domein.

Later dit najaar trekken Staf en het expertenteam naar nog meer unieke locaties. Zo vinden op 3 en 4 oktober opnames plaats in Hotel D’Hane Steenhuyse – een oud kasteel midden in de winkelstraat van Gent –en op 17 en 18 oktober in het Augustijnenklooster in Gent. Geïnteresseerden kunnen er hun spullen laten schatten of van de gelegenheid gebruik maken om een kijkje te komen nemen.

Het expertenteam waardoor Staf zich laat bijstaan, bestaat uit een mix van inmiddels bekende en nieuwe gezichten: Adriaan Raemdonck (hedendaagse kunst), Dieter Machielsen (muziekinstrumenten), Gert Schrijvers (violen), Rut van Caelenbergh (Afrikaanse kunst), Frederic Rozier (vintage en design uit de 20ste eeuw), Bart Van Acker (postzegels), Christophe Bernaerts (toegepaste kunst), Klaas Müller (schilderkunst – Oude Meesters), Tony Dangis (edele metalen), Elias Leytens (boeken en prenten), Arianne Massez (porselein en keramiek), Jo Vandercappellen (toegepaste kunst), Eliane Van Nin (speelgoed), Elke Op de Beeck (horlogerie), Karl Marcelis (schilderkunst) en ten slotte Bruno Speybrouck (algemeen expert).

Alle verdere info over de opnames en locaties verschijnen op vtm.be
SCHATTINGSDAGEN RIJKER DAN JE DENKT? DIT JAAR OP UNIEKE LOCATIES