...

Gratis begeleiding bij je energiezuinige renovatie

Gratis begeleiding bij je energiezuinige renovatieStad Gent biedt alle Gentenaars gratis renovatiebegeleiding bij energiezuinige verbouwingen. Een expert begeleidt hen in elke stap van de renovatie, bijvoorbeeld bij het opvragen en vergelijken van offertes. Wie voor 15 december 2015 een afspraak boekt, maakt kans op maar liefst 5.000 euro voor zijn energiezuinige renovatie.

Schepen Tine Heyse: ‘Het energieverbruik van woningen is verantwoordelijk voor ongeveer 25% van de CO2-uitstoot in Gent. Als klimaatstad wil Gent het aantal energiezuinige renovaties verdubbelen. Omdat elke renovatie, hoe klein ook, gepaard gaat met heel wat stress en kopzorgen, besloot de Stad de Gentenaars optimaal te ondersteunen via gratis renovatiebegeleiding. Uniek in Vlaanderen.’

Gratis begeleiding bij je energiezuinige renovatie? Wat en hoe?
Zowel het plaatsen van isolerend glas, dak-, gevel- en vloerisolatie, hoog rendementsgasketels, warmtepompen als zonneboilers komen in aanmerking voor gratis renovatiebegeleiding. Stad Gent zet nu resoluut in op het wegnemen van de kopzorgen die het renoveren met zich mee brengt. Elke Gentenaar krijgt voortaan gratis advies en begeleiding op het moment dat hij dat nodig heeft. Een expert helpt bij het opstellen van een stappenplan, het maken van de juiste energiezuinige keuzes, het opvragen of vergelijken van offertes. Hij geeft ook advies over premies en leningen, of begeleidt bij de uitvoering of planning van de werken.

Win 5.000 euro voor je renovatie!

Stad Gent lanceert het aanbod van gratis renovatiebegeleiding met een unieke wedstrijd: wie voor 15 december 2015 een afspraak boekt voor gratis renovatiebegeleiding kan tot 5.000 euro winnen voor zijn of haar energiezuinige renovatie.

Maak een afspraak bij de Energiecentrale

Een afspraak maken kan eenvoudig via de Energiecentrale, het Gents Adviespunt voor energiezuinig renoveren. Je boekt er niet alleen je afspraak, maar kan er ook terecht met al je vragen rond energiezuinig wonen en renoveren. De Energiecentrale is bereikbaar op tel. 09 266 52 00 of via energiecentrale@stad.gent.

Renovatiebegeleiding en advies door een expert

Voor de renovatiebegeleiding en het advies doet de Stad Gent beroep op experten van de MilieuAdviesWinkel en vzw REGent. Door hun jarenlange ervaring weten zij als geen ander welke concrete uitdagingen zich stellen bij de renovatie van Gentse huizen tot energiezuinige, comfortabele woningen.

Hangmat reist door Gent
Met de campagne ‘Save for Life: Zorgeloos energie besparen? Laat je renovatie gratis begeleiden’ zet de Stad het gratis aanbod van renovatiebegeleiding volop in de kijker. Vanaf 1 oktober 2015 kunnen Gentenaars zelf aan den lijve ondervinden hoe ontspannend energiezuinig renoveren in Gent kan zijn. Gedurende zes weken zal op verschillende plaatsen in Gent een hangmat slingeren. Voorbijgangers mogen de hangmat uittesten. Dit relaxmoment delen met je vrienden doe je met #GentRenoveert #zonderstress

Je vindt de hangmat op deze locaties:

– op donderdag 1 oktober 2015, van 14 tot 20 uur, onder de stadshal

– van vrijdag 2 oktober vanaf 14 uur tot vrijdag 16 oktober 2015, 12 uur, in Kunstencentrum Vooruit

– Van maandag 19 tot zaterdag 24 oktober 2015 in het shoppingcenter Zuid

– Van maandag 26 oktober tot maandag 9 november 2015 in Zwembad Rozebroeken