...

Honderden Dilbekenaren verzamelen op Patattenveld

Image00001

Honderden Dilbekenaren verzamelden afgelopen zondag op het Patattenveld voor de derde editie van:” Dag van de Dilbekenaar”. Dankzij het goede weer was het alweer een schot in de roos. Rond 14 u werden de nieuwe Dilbekenaren op het gemeentehuis ontvangen en verwelkomd met een kleine receptie.

Daarna konden ze volgens eigen keuze of een rondrit met bus maken langsheen de belangrijkste gebouwen van Dilbeek of een kleine wandeling telkens vergezeld van een gids. Er werd van deze opties gretig gebruik gemaakt en vele nieuwkomers stapten mee op de bus om “hun Dilbeek” te ontdekken.

Maar het hoogtepunt van de dag begon pas om 15 u dan konden alle Dilbekenaren (oude en nieuwe) kennis maken met een aantal verschillende verenigingen die Dilbeek rijk is. Gaande van de boogschuttersclub Sint-Sebastiaansgilde uit Sint-Ulriks-kapellen tot de fanfare Crescendo uit Dilbeek die enkele mooie muziekstukken uit hun instrumenten wisten te toveren.

Dat de cultuurraad van Dilbeek reeds 40 jaar actief is, daar kon je ook niet naast kijken want menig lid liep er rond als sandwichman met een bord waarop dat duidelijk te lezen stond. Samen met café combine die zich inspant om anderstaligen in cafésfeer hun opgedane kennis van het Nederlands samen met vrijwilligers te  oefenen.

Image00008

Omstreeks 16 u was het verzamelen geblazen aan de skatepiste om deze officieel te openen op vraag van de provincie. Maar wie blonk eruit door zijn afwezigheid? De vertegenwoordiger van de provincie, waarschijnlijk had hij/zij de weg naar Dilbeek (nog) niet gevonden. In ieder geval werd de piste officieel geopend door de burgemeester en een aantal van zijn schepenen. deze mensen stonden ook vanaf 17 u achter de biertap om de Dilbekenaren van het nodige vocht te voorzien.

Image00014

Wij gingen daarna nog even langs de Rode Kruis tent en daar konden we vaststellen dat er heel wat interesse was in het reanimeren en defribileren van een slachtoffer. De opgedane kennis mocht dan ook geoefend worden in de praktijk, onder het waakzame oog van Mark Daems (verantwoordelijke hulpdienst).

Image00022

Deze mensen houden op zondag 11 Oktober de hoppeschuur van het huisje Mostinckx open in Sint-Martens-Bodegem (Dorpsplein 3) en hopen daar vele Dilbekenaren te mogen verwelkomen om in een ontspannen sfeer te kunnen genieten van een hapje en een drankje en op die manier een beetje beter kennis te maken met deze mensen.  op die manier proberen ze een beetje financiële steun te verwerven om allerhande nieuw materiaal te kunnen aankopen.

Bij het aantreden van het nieuwe gemeentebestuur werd er afgestapt van het jaarlijks “bal van de burgemeester” en werd er voor deze formule gekozen. Een dag waar iedere Dilbekenaar bij betrokken wordt, en nu al voor de derde keer op rij een succes blijkt! Op naar editie 4 in september 2016