De laatste kans om een K3 te worden

k3zoektk3_s1_afl04_01013 kandidaten grijpen de laatste kans om een K3 te worden op de laatste auditieshow op vrijdag 25 september 2015 om 20.35

Op vrijdag 25 september 2015 is het erop of eronder voor de laatste lichting kandidaten in K3 Zoekt K3. In de allerlaatste auditieshow trotseren zij nog één keer de kritische publieksjury in de hoop hun grote droom waar te maken. Vanaf volgende week worden de meiden in de bootcamp klaargestoomd voor de liveshows én voor een eventuele plek in de nieuwe K3. Dat de auditieafleveringen fel gesmaakt werden, bewijzen de cijfers. Gemiddeld 1.135.000 kijkers – goed voor een marktaandeel van 50,2% (VVA 18-54, live +6) – speelden de voorbije weken jurylid vanuit de huiskamer.

Naast enkele opvallende Nederlandse kandidaten, gooien ook 7 Vlaamse kandidaten komende vrijdag alles in de strijd om door te stoten naar de bootcamp. Onder hen Karen Damen-lookalike Melissa Wendrickx. “Ik ging naar de kapper met een foto van Karen en zei: daarop moet het lijken. Ik zie mijzelf echt in Karen”, vertelt de 26-jarige kinderverzorgster uit Dworp. Melissa is bovendien de eerste kandidate in K3 Zoekt K3 die niet alleen op het podium staat. Om van haar auditie op De Wereld Van K3 één groot feest te maken heeft ze namelijk twee danseressen meegebracht. Heeft deze aanpak invloed op de mening van de vakjury? En hoe reageert Karen op het zien op haar evenbeeld?

1

Ook de zusjes Pillin uit Rijkevorsel doen vrijdag een gooi naar één van de laatste plekken in de bootcamp. De 22-jarige Laura heeft, in tegenstelling tot haar 20-jarige zus Elisa, nooit zang- of dansles gevolgd en stond nooit eerder op een podium. “Mocht één van ons een K3’tje worden en de andere niet, zouden we heel blij zijn voor elkaar. Al wordt het voor de andere dan wel een zure appel om door te bijten”, vertelt Laura. Zij mag als eerste het podium op met Drums Gaan Boem, Elisa volgt met Loko Lé.

Onthaalmoeder Liesbet Hermans (24) uit Lebbeke heeft er heel wat voor over om een K3’tje te worden. Ze is op korte tijd 14 kg afgevallen en wil iedereen laten zien dat als je iets wil, je dat kan bereiken. “Door af te vallen ben ik heel hard opengebloeid. Ik voel me heel goed in mijn vel.” Liesbet houdt ervan om kinderen te entertainen en doet dat graag met musical- of Disneynummers, die ze op haar eigen YouTube-kanaal dubt. Ze hoopt de jury weg te blazen met haar versie van Hallo K3.

2

Margo Koekoekx (23) uit Vilvoorde is een echt familiemeisje en werkt in de bouwfirma die de opa van haar opa heeft opgericht. Daar rijdt ze sinds haar 16de rond met een bulldozer. Margo zingt bijzonder graag, maar durfde dat nog nooit voor een publiek te doen. “Ik zing onder de douche, als er niemand thuis is en niemand het hoort. Of in mijn bulldozer. Die maakt zo veel lawaai dat niemand er last van heeft”, lacht ze. Toch gaat Margo nu de uitdaging aan om K3 Airlines te zingen voor de publieksjury, de vakjury én een bomvolle studio.

De 20-jarige Valerie Wynants uit Zonhoven is een Josje-fan in hart en nieren. Ze neemt elk programma op waarin Josje verschijnt en volgt haar op de voet op Twitter en Instagram. Zelf een K3’tje worden is een kinderdroom. “Op mijn 20ste ben ik nog altijd een beetje verslaafd aan K3”, luidt het. Podiumervaring heeft Valerie al: ze danste op de mainstage van Tomorrowland met David Guetta en Avicii. Komt Valerie na haar auditie op Mama Sé oog in oog te staan met haar grote idool Josje?

Roschell De Strooper (22) is afkomstig uit Gent, maar heeft Indische roots. Toen ze 2,5 jaar jong was, werd ze geadopteerd door een Vlaams gezin. Dankzij de Indische Vind Mijn Familie vond Roschell in 2012 haar biologische mama terug. Een zoektocht die in de lokale media uitgebreid werd belicht. Een voorbeeld zijn voor alle geadopteerde kinderen, dat is Roschells ultieme doel. Dat, én een lid van de nieuwe K3 worden natuurlijk. Slaagt ze er vrijdag in om de tribunes van de publieksjury nog één keer te doen opendraaien met De Drie Biggetjes? Welke kandidaten gaan aan de haal met de laatste bootcamp-tickets?

K3 Zoekt K3