Gent is gaststad voor de Davis Cup finale

balGent is gaststad voor de Davis Cup finale. Vandaag woensdag 23 september 2015 kondigden Tennis Vlaanderen en de Internationale Tennis Federatie (ITF) aan dat de Davis Cup finale zal plaatsvinden in Flanders Expo in Gent (vrijdag 27- zondag 29 november 2015).

Gent werd als tweede grootste stad van België door ITF goedgekeurd als gaststad voor deze finale en zal het evenement ten volle ondersteunen. De Stad Gent heeft reeds een pak ervaring als gaststad van grote nationale en internationale evenementen, zoals het Lichtfestival, Het Festival van Vlaanderen, de start van de Ronde van Vlaanderen, de aankomst van de Ronde van Frankrijk in 2007 en het WK turnen in 2001 en 2013. In april 1998 was Flanders Expo het strijdtoneel van België-Frankrijk in de eerste ronde van de Fed Cup. Onze dames verloren toen met 3-2 van de Françaises.

Eind november wordt Gent het middelpunt van de (tennis)wereld voor deze unieke tennisfinale. Naast de internationale aandacht zal de Davis Cup finale ook een enorme economische impact hebben, onder andere door het verblijf van de tenniskaravaan en -supporters in de stad.

Daniël Termont, burgemeester van Gent, is alvast zeer enthousiast: ‘Dat zo’n unieke en historische gebeurtenis in onze stad plaatsvindt, is natuurlijk fantastisch nieuws voor Gent en de Gentenaars! Na de titel van de Buffalo’s en de wedstrijden in de Champions League, nu dit… We zullen uiteraard ons beste beentje voorzetten om er een onvergetelijk evenement van te maken. Dat wordt weer formidabele stadsmarketing!’

Schepen van Sport Resul Tapmaz vult aan: ‘Een Belgische Davis Cup finale in Gent is zonder meer historisch. Kunnen we in een kolkend Flanders Expo écht geschiedenis schrijven tegen het sterke team van Groot-Brittannië? De Stad Gent verleent alvast alle steun aan de organisatie. Net als de Belgische ploeg zullen we er staan!’

De ticketverkoop start op vrijdag 2 oktober via www.tennisvlaanderen.be/daviscup

De finale kan door 13.000 toeschouwers worden gevolgd.