...

Zomerzoektocht Geraardsbergen haalt 18.000 deelnemers

geraardsbergenDavidsfonds Zomerzoektocht in Geraardsbergen haalt bijna 18.000 deelnemers. De prijsuitreiking is op zondag 18 oktober in stadhuis Geraardsbergen, de winnaar wint een cultuurreis ter waarde van 1.000 euro

Gisteren liep de 29ste Zomerzoektocht van het Davidsfonds ten einde. Bijna 18.000 zoektochters ontdekten de afgelopen zomer Geraardsbergen en de Vlaamse Ardennen. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan in 2014, toen de Zomerzoektocht plaatsvond in Hasselt en Genk. Het Davidsfonds en alle toeristische en stedelijke partners zijn dan ook erg tevreden over deze editie. Op zondag 18 oktober wordt de eindwinnaar bekendgemaakt op de prijsuitreiking, in het stadhuis van Geraardsbergen.

Al voor de 29ste keer organiseerde het Davidsfonds dit jaar de Zomerzoektocht. Die verkent elke keer een boeiend stukje Vlaanderen en laat deelnemers via een auto-, fiets- en wandelparcours kennismaken met een welbepaalde streek. En onderweg moeten er natuurlijk vragen opgelost worden. Deelnemers kiezen uit twee formules: een stevige Klassieke Zoektocht of een speelse Gezinszoektocht. Dit jaar was het decor de stad Geraardsbergen en de Vlaamse Ardennen. En met succes, want maar liefst 17.728 mensen namen deel aan de Zomerzoektocht en ontdekten zo de stad en de streek.
Het spreekt vanzelf dat alle partners van de zoektocht zeer tevreden zijn met het resultaat. “We zijn enorm opgetogen over de Davidsfonds Zomerzoektocht”, zegt de Geraardsbergse schepen van stadspromotie Kristin Vangeyte. “Het was weliswaar een zware investering voor onze stad. We maakten een budget van zo’n 40.000 euro vrij voor de Zomerzoektocht, waarbij we gelukkig steun kregen van Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Vlaamse Ardennen en Provinciaal Domein De Gavers. Maar de stad werd echt overspoeld door speurende mensen met een deelnemingsbrochure in de hand. En als je de return voor de sector ziet, dan kunnen wij alleen maar blij zijn.”

“We hebben inderdaad een erg druk zomerseizoen achter de rug”, laat de Geraardsbergse dienst voor toerisme weten. “Ons infokantoor De Permanensje draaide op volle toeren.” En ook de lokale horeca en de logies blikken ten slotte erg tevreden terug op een extra geslaagd toeristisch seizoen. De impact van de zoektocht was duidelijk merkbaar. Alle inzendingen voor de zoektocht worden nu verwerkt en op zondag 18 oktober vindt de prijsuitreiking plaats, waarvoor de winnaars persoonlijk worden uitgenodigd. Daar ook zullen alle details over de voorbije zoektocht bekendgemaakt worden.
Alle info over de Davidsfonds Zomerzoektocht vindt u op www.davidsfonds.be/zomerzoektocht. De Davidsfonds Zomerzoektocht is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met de stad Geraardsbergen, Toerisme Vlaamse Ardennen, Toerisme Oost-Vlaanderen, Provinciaal Domein De Gavers, KBC, Looza, Natuurpunt, Rondom, De Zondag, Het Nieuwsblad en Radio 2.