Wilde katjes in dierenasiel beleven de schrik van hun leven

wilde katjesWilde katjes in een dierenasiel beleven de schrik van hun leven, dat kunnen we besluiten na het lezen van een bericht op een sociale media pagina. Ook blijkt uit onderstaand bericht dat wilde katjes soms in hun eigen uitwerpselen zitten omdat de verzorgers bang zijn om aangevallen te worden. Uiteindelijke krijgen deze een dodelijk spuitje nadat de gevangen katjes (een paar dagen lang) de schrik van hun leven hebben meegemaakt.

De naam van het dierenasiel willen zeker niet bekend maken alsook niet doortrekken naar andere dierenasielen. Zoals we kunnen afleiden uit deze post op Face-book zijn deze mensen ten einde raad. Misschien moeten mensen toch nog iets meer doen dan gewoon toekijken en denken, een ander lost het wel voor mij op.  

(Voor alle duidelijkheid: deze foto is niet uit het betrokken dierenasiel)

Het bericht:
Denk eens na eer je verwilderde kittens binnenbrengt in, om het even welk, asiel. Wij hebben geen magische stok om ze tam, of tenminste handelbaar, te maken. Ze zetten in een klein kooitje maakt hen nog banger. Wij als verzorgers kunnen hun kooi niet schoonmaken dus zitten ze in hun eigen vuil want zelfs al gebruiken ze hun kattebakje, je kan het niet regelmatig proper maken als ze je steeds weer aanvallen. Ze springen letterlijk de muren op als ze ontsnappen.

Euthanasie is geen pretje, niet voor ons, niet voor de dierenarts. Nee, wij zitten niet te zwaaien met de naald en vieren geen feest achteraf zoals jullie schijnen te denken.

Ze steriliseren en terug buiten zetten voor een leven op straat.. Is dat nu werkelijk een goede oplossing? In alle weer en wind, honden die hen aanvallen…ze geen medische zorgen kunnen toedienen… wat nog? Is dat een oplossing of is dat enkel om tegen jezelf te kunnen zeggen “ik heb ze van de dood gered”?

Over wie gaat het hier? Over je eigen ego of over de kittens? Wees nu eindelijk eens een beetje eerlijk! Als je wil goed doen en kittens wil “redden” geef ze dan een thuis! betaal dan de dierenartskosten!

Pak die katinnen en katers en steriliseer ze voor de zomer begint en voor de nestjes voor je voeten lopen! Als de toeristen naar huis zijn en ze geen eten meer geven, dan opeens moeten ze daar weg. Ze gewoon op onze drempel dumpen en weglopen is makkelijk. Je geweten is gesust en wij “kuisen de boel op” voor je! En dan maar kritiek geven en modderwerpen a volenté!” (Einde Face-book bericht)

Elk dier heeft recht op leven. De TNR methode is in elk geval veel humaner en eerlijker dan in laten slapen. Oplossingen zoeken in contacten met andere organisaties, gastgezinnen, boerderijen enz… dat is wat nodig is. GEEN SPUIT!!! Stoppen jullie hier alsjeblieft mee! Nu nog, vandaag…..

Omdat wij geloven dat ieder dier recht heeft op een thuis… Blijf op de hoogte van vermiste en gevonden honden en katten.  Meewerken aan een beter leven van hond en kat, dat kan. Schrijf je nu in op www.dogicat.be