Vluchtelingencrisis: Het Grote Debat, stel uw vraag

vluchtelingencrisishetgrotedebat_logoHeel Europa, ook ons land, beleeft op dit moment de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. De Vlaming zit met veel vragen en daar wil VTM NIEUWS een antwoord op bieden. Daarom zendt VTM op woensdagavond 23 september ‘Vluchtelingencrisis: Het Grote Debat’ uit. Stef Wauters en Birgit Van Mol presenteren het debat rechtstreeks vanuit het Felix Pakhuis in Antwerpen, om 22.25, na Jonas & Van Geel.

VTM NIEUWS nodigt de hoofdrolspelers uit en praat met de belangrijkste opiniemakers over de vluchtelingencrisis. Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, gaat in debat met onder anderen Rik Torfs, rector aan de KU Leuven en ethicus Etienne Vermeersch. Ze antwoorden op vragen van vluchtelingen, van rechtstreeks betrokkenen en van de kijkers. Die kunnen vanaf vanavond hun vragen stellen via vtmnieuws.be.

Tijdens het debat schakelen Stef en Birgit ook rechtstreeks door naar Brussel waar op dat moment de Europese staatshoofden en regeringsleiders een oplossing zoeken voor de massale vluchtelingenstroom.

Waarom willen de vluchtelingen naar België komen? Waarom zijn ze met zo veel? Gaat deze toestroom ooit stoppen of gaat deze crisis nog jaren aanslepen? Is het onze morele plicht om iedereen op te vangen of moeten we onze grenzen sluiten? Zijn er bij de vluchtelingen ook terroristen van IS? En kan de Vlaming zelf iets doen om te helpen? In ‘Vluchtelingencrisis: Het Grote Debat’ gaat VTM NIEUWS geen enkele vraag uit de weg.

Vluchtelingencrisis: Het Grote Debat
Live op woensdag 23 september 2015 omstreeks 22.25
Vragen kunnen vanaf nu ingediend worden op www.vtmnieuws.be