Stan Van Samang voor eerste keer in JOE Top 2000

joe fmLuisteraars stemmen Bohemian Rhapsody van Queen opnieuw op 1 in JOE Top 2000
Gorki voor het eerst in top 10 en Stan Van Samang voor eerste keer in JOE Top 2000
JOE Top 2000, finale op vrijdag 18 september 2015 bij JOE fm.

JOE-dj’s Jan Bosman en Alexandra Potvin hebben daarnet bekendgemaakt dat Queen opnieuw op nummer 1 staat in de JOE Top 2000 met Bohemian Rapsody. Voor het zevende jaar op rij bracht JOE de voorbije twee weken de allergrootste hits in één muzikale lijst. De JOE-luisteraars stemden Queen op één, op de voet gevolgd door Bryan Adams met Summer of ’69 en ABBA met Dancing Queen. De JOE-dj’s gaven dit jaar ook een reis weg naar de geboorteplaats van de nummer 1-artiest in de lijst. De gelukkige winnaar is Christel Simons uit Borsbeek geworden. Zij mag op reis naar Zanzibar, de geboorteplaats van Queen-frontman Freddie Mercury.

MIA VAN GORKI EERSTE KEER TOP 10, LIEFDE VOOR MUZIEK DUIKT OP IN TOP 2000

De Top 2000 brengt dit jaar een aantal nieuwigheden met zich mee: zo duikt het VTM-programma Liefde voor Muziek voor de eerste keer op in de lijst. Stan Van Samang staat immers voor het eerst in de Top en dat met z’n single Goeiemorgend, Goeiendag, een nummer dat voortkwam uit het programma. De hoogst genoteerde Belg dit jaar is dan weer Luc De Vos zaliger: Mia van Gorki staat op nummer 8. Het nummer komt zo voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Top 2000 voor in de top 10.

De meest genoteerde groep dit jaar is opnieuw ABBA met 23 noteringen. Het oudste nummer is Mad About The Boy van Dinah Washington. Een andere opvallende stijger in de lijst is The Scene. Hun single Iedereen Is Van De Wereld steeg van nummer 347 vorig jaar naar de 84ste plaats dit jaar.

De volledige top 10:
1: Bohemian Rhapsody – Queen
2: Summer of ’69 – Bryan Adams
3: Dancing Queen – ABBA
4: Hotel California – Eagles
5: Billie Jean – Michael Jackson
6: With or Without You – U2
7: Paradise By the Dashboard Light – Meat Loaf
8: Mia – Gorki
9: Stairway to Heaven – Led Zeppelin
10: Dancing in the Dark – Bruce Springsteen

CHRISTEL UIT BORSBEEK WINT REIS NAAR ZANZIBAR MET INTROQUIZ

Hoe snel herken je de allergrootste hits? Daar draaide het om in de Introquiz. Twee weken lang trokken de JOE-dj’s door het land om de quiz te spelen. Wie als eerste de DJ vond, kon meespelen en kreeg als opdracht om zo snel mogelijk het nummer te raden aan de hand van de intro. Christel Simons uit Borsbeek won zonet de finale van de Introquiz bij JOE-dj’s Alexandra en Jan. Ze wist de meeste artiesten in de mix te raden en mag binnenkort dus op reis vertrekken naar Zanzibar, de geboorteplaats van Queen-frontman Freddie Mercury.