Night Of The Proms vernieuwd en verjongd

Night Of The Proms vernieuwd en verjongd dat is zowat de rode draad die deze ochtend door de persconferentie liep in Antwerpen. Niet alleen de presentator (Carl Huybrechts) wordt vervangen, maar ook de dirigent alsook het koor Fine Fleur zullen er op deze 31e editie niet meer bij zijn. Vlaams televisiepresentator Kobe Ilsen neemt tussen 13 en 21 november de fakkel over van Carl Huybrechts, tot nu toe de vaste presentator van Night of the Proms.

Ook Natalie Imbruglia, Joe Jackson, Scala, Basement Jaxx, Gavin DeGraw, John Miles en tenor Fernando Varela tekenen present op de 31e editie in het Antwerps Sportpaleis. Met de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche staat na 25 jaar vakmanschap van Robert Groslot voor het eerst een vrouw aan het hoofd van symfonisch orkest Il Novecento op Night of the Proms.
Image00033
(dirigente Alexandra Arrieche)
De bekendmaking van Kobe Ilsen als nieuwe presentator op Night of the Proms maakt een eind aan de zoektocht naar een opvolger voor Carl Huybrechts. Eerder raakte reeds bekend dat Huybrechts na 30 edities en meer dan 600 shows op de teller dit jaar de fakkel doorgeeft aan jong talent. Na een zoektocht van enkele maanden viel de definitieve keuze op de 33-jarige Kobe Ilsen, die er naar eigen zeggen “ongelofelijk veel zin” in heeft om de concerten van Night of the Proms in het Sportpaleis te presenteren. Zelf zij Kobe daarover ik zal entousiast maar nederig de fakkel van Carl overnemen.
Image00106
Nu alle solistennamen en de opvolgers van Carl Huybrechts en Robert Groslot bekend zijn krijgt de nieuwe Night of the Proms verder vorm. “Na 30 fantastische edities achten we de tijd rijp voor een aantal inhoudelijke veranderingen en om een aantal nieuwe elementen in de show te introduceren”, aldus Jan Vereecke, producent van Night of the Proms.

“Hiervoor riepen we een heuse denktank in het leven waarin we hebben getracht om – vertrekkend van een blanco blad – nieuwe manieren te vinden om klassieke en moderne muziek met elkaar te verbinden. Of korter gezegd: hoe kunnen we met Night of the Proms ook de volgende 30 jaar onze bezoekers blijven verrassen?”
Image00020
Met zowel externen (Thomas Vanderveken, Robin Ibens en Ignace D’Haese) als interne medewerkers (Flor Boey, Lode Vereecke en mezelf) zijn we deze zomer met de reeds bekende elementen beginnen puzzelen aan het showverloop. Daarnaast verwerken we regelmatig feedback of ideeën van onze dirigente Alexandra en de artiesten zelf. Op dit moment hebben we al een welomlijnd beeld van hoe de show ineen zal zitten, maar we blijven uiteraard nog wel even verder sleutelen. Nieuwsgierigen kunnen de komende weken meer nieuws verwachten, al zullen we nog enkele verrassingen laten voor de shows zelf
Image00056
(tenor Fernando Varela)
Wij waren alvast aangenaam verrast vandaag door de stem van tenor Fernando Varela die de zaal letterlijk bijna liet daveren met zijn stem een man waar we naar uitkijken en die ons (hopelijk) aangenaam zal verrassen. Ook de man die in de backing vocals staat (Rob De Nijs, in jongere versie) wist ons te boeien met zijn zangtalent dat hij ten beste gaf. De vervanging van het koor Fine Fleur door het meisjeskoor scala is volgens ons ook geen slechte zet. Kortom we kijken enorm uit naar deze vernieuwde editie van de Night Of The Proms.

Nog enkele praktische inlichtingen:

Night of the Proms 2015, in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 13, zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com. Groepsvoorwaarden en groepsboekingen (+10 personen) via [email protected] of 03/400.60.44. Relatiemarketingarrangementen voor bedrijven via www.notp.com/belgie/vip.
Image00083