Brussel – Gewapende overval met brandblusapparaat

overvalVIDEO – Gewapende overval met een brandblusapparaat in Brussel

Op vraag van het parket van Brussel, verspreidt de politie volgend opsporingsbericht :

Op zaterdag 23 mei 2015 omstreeks 03.10 uur ’s nachts werd een gewapende overval gepleegd in een nachtwinkel gelegen in de Houba de Strooperlaan in Brussel.

Iets voor de feiten reed vermoedelijk een BMW voorbij de winkel en sloeg rechts af in de Pioenenstraat.
Wat later werden 2 personen gefilmd in de laan. De eerste persoon ging de winkel binnen onmiddellijk gevolgd door zijn gemaskerde kompaan die een brandblusapparaat van een wagen bij zich had.
Hij gebruikte het brandblusapparaat om het slachtoffer uit te schakelen terwijl de andere dader achter de toonbank ging.

Op dat moment escaleerde alles. De bediende begon blikjes te gooien in het gezicht van één van de daders. De gerant stortte zich op de dader, greep hem vast en duwde hem tegen de toonbank waar zijn kompaan trachtte het geld uit de kassa te halen.
De bediende nam een kruk en hielp zijn collega. De gerant slaagde er in de twee daders bij de kraag te vatten en hen uit de winkel te gooien.
Het duo neemt de vlucht zonder buit en liepen weg in de richting van de Pioenenstraat.

De eerste dader is van Noord-Afrikaanse origine en is tussen de 20 à 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1m75 lang en mager. Zijn haar is geschoren en hij droeg een zwarte broek en een zwarte jas.

De tweede dader is ongeveer 1m70 lang en is normaal gebouwd. Hij droeg een blauwe jeans, een grijze pull, een zwarte sjaal, zwarte handschoenen en een zwarte bivakmuts.

Herkent u de daders of heeft u meer informatie over de feiten neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 30 0

Een video van de feiten is beschikbaar op www.politie.be onder de rubriek “Crime Clip”

U kan getuigen op [email protected]