...

Erembodegembrug opnieuw open na grondige opknapbeurt

gemeentehuis erembodegemErembodegembrug opnieuw open na grondige opknapbeurt

14 september 2015 – De Erembodegembrug over de Dender in Aalst wordt vanavond opnieuw geopend voor het verkeer. De brug kreeg de afgelopen maanden een grondige renovatie. Door dit structureel onderhoud wordt de levensduur van de brug aanzienlijk verlengd.

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV begon in mei met de grondige renovatie van de brug. Ondertussen zit de Erembodegembrug in een volledig nieuw kleedje: de rijweg- en voetpadpanelen zijn vervangen, de brug werd volledig gezandstraald en geschilderd, de elektromechanica werd grondig nagekeken en de brugkelders werden aangepast zodat de brug nu hoger ligt en minder snel omhoog moet tijdens hoogwaterperiodes.

Door deze grondige onderhoudswerken uit te voeren, wordt de levensduur van de Erembodegembrug aanzienlijk verlengd. Bovendien worden onverwachte onderbrekingen of onveilige situaties – met veel hinder voor scheepvaart- en wegverkeer –zoveel mogelijk voorkomen.

Afwerking

Vanaf vanavond kan de brug opnieuw open voor het verkeer. In de eerstvolgende weken en maanden wordt ook de elektromechanica verder afgeregeld. Het is daardoor mogelijk dat de brug af en toe bediend wordt en dat er korte onderbrekingen optreden. Uiteraard doet Waterwegen en Zeekanaal NV er alles aan om de eventuele hinder zo beperkt mogelijk te houden. De aannemer voert tijdens de komende weken ook nog enkele kleinere werken, zoals het plaatsen van enkele leuningen, uit zonder verdere hinder voor het wegverkeer.

De noodbrug wordt vermoedelijk donderdag weggehaald. Om de veiligheid voor fietsers en voetgangers tijdens de werken te garanderen, wordt het jaagpad kortstondig afgesloten.