Tweede auditieshow van K3 Zoekt K3

k3zoektk3_s1_afl02_005_kim_deryckeAlle kleuren van de regenboog in tweede auditieshow van K3 Zoekt K3 op vrijdag 11 september 2015 om 20.35

Maar liefst 1.207.919 kijkers stemden afgelopen vrijdag af op dé zoektocht van het jaar. De start van K3 Zoekt K3 palmde een marktaandeel in van 50,6% (VVA 18-54, live +3) en wist bij de herhaling op zaterdag nog eens 213.616 kijkers (live +2) te boeien. Op vrijdag 11 september 2015 doet een nieuwe lichting Vlaamse en Nederlandse kandidaten een gooi naar één van de felbegeerde plaatsen in de nieuwe K3. De tweede auditieshow van K3 Zoekt K3 wordt er één waarin alle kleuren van de regenboog de revue passeren.

“Ik hoop een beetje kleur in de nieuwe K3 te brengen”, vertelt de Antwerpse Nora Gharib (21) voor ze het podium opwandelt om Drums Gaan Boem te zingen. Nora heeft Marokkaanse roots en zou het bijzonder fijn vinden mocht één van de nieuwe K3’tjes een andere afkomst hebben. Podiumervaring heeft ze niet, maar daar is tijdens haar auditie niet veel van te merken. Kan Nora haar vrolijk enthousiasme doen overslaan op de jury?

De 23-jarige Anke Van Laecke uit Genk zorgt op een heel andere manier voor wat kleur. Haar blauw-paarse zeemeerminnenkapsel springt meteen in het oog. Anke is lerares geschiedenis, maar zingen is haar grote droom. Voor een plaatsje in de nieuwe K3 wil ze haar haren dan ook in om het even welke kleur verven. Maar dan moet ze de jury eerst overtuigen met haar liedje Leonardo.

k3zoektk3_s1_afl02_013_chana_dardenne

Ook Oost-Vlamingen Isabeau Reynvoet (20) uit Wetteren en Kim Derycke (24) uit Aalst wagen hun kans in K3 Zoekt K3. Isabeau staat al van kindsbeen af op het podium met het Studio 100-ballet. Dansen kan ze dus al, maar beschikt ze ook over de nodige zangkwaliteiten? Ze hoopt Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst te overtuigen met haar versie van Alle Kleuren. De kickboksende mama Kim was als kind helemaal in de ban van K3, net zoals haar dochtertje Haley nu. Sporten is Kims grote passie, maar een K3’tje worden is haar grote droom. Die probeert ze waar te maken met het nummer De Politie.

“Die kleurt mijn haar”, bekent Karen Damen wanneer kapster Chana Dardenne (22) uit Deurne het podium opkomt. Haar auditie op het nummer Oma’s Aan De Top gaat vrijdag dan ook niet onopgemerkt voorbij. Kan de kapster ook goed genoeg zingen om het tot een K3’tje te schoppen?

Aan podiumervaring heeft Katharina Vandewijer (26) uit Gingelom geen gebrek. Ze deed al mee aan Belgium’s Got Talent en verbaasde iedereen – inclusief Karen – met haar opera-auditie. Katharina mocht zelfs al voor de beroemde tenor Andrea Bocelli een liedje zingen. Toch zou ze er alles voor over hebben om een K3’tje te worden. Ze waagt alvast haar kans met Zwaai Als Je Verliefd Bent.

Lauren De Ruyck uit Gent mag vrijdag de tweede auditieshow afsluiten met het emotionele liedje Je Hebt Een Vriend. De 20-jarige studente psychologie is qua podiumervaring niet aan haar proefstuk toe. In 2010 won ze Junior Eurosong met het nummer Get Up, nadien volgden rollen in verschillende grote musicals en een hoofdrol in de jeugdserie Galaxy Park. Dit voorjaar was Lauren nog jurylid in Junior Musical Kadanza. Schopt ze het in K3 Zoekt K3 ook tot de volgende ronde?

In de tweede auditieshow van K3 Zoekt K3 hopen ook deze Nederlandse kandidaten voorbij de publieks- en vakjury te stoten: Annelies De Bruin (23, Haarlem), Danique Van Roosmalen (27, Schijndel), Elsemieke Biesheuvel (21, Zeewolde), Jantien Euwe (28, Weesp), Lisa Michels (24, Amsterdam), Nienke Kroon (24, Amsterdam) en Silke Van Niel (21, Budel). Wie maakt na de auditieaflevering nog steeds kans om haar grote droom waar te maken?