Aalst zoekt ontwerper voor nieuwe fietsbrug over de Dender

dender2In het kader van de verdere realisatie van het stadsvernieuwingsproject van de Stationsomgeving is de stad Aalst op zoek naar een ontwerper voor een nieuwe fietsbrug over de Dender.

Schepen Ann Van de Steen (SD&P) : De Gemeenteraad zal zich hier eerstdaags over buigen. Deze fietsbrug komt er tegen eind 2018 en zal zich situeren tussen de Zwarte Hoekbrug en de Sint Annabrug, ter hoogte van de pendelparking.

De brug zal de omgeving van het Vismijnpleintje op de rechter Denderoever verbinden met een nieuw plein op de huidige pendelparking. Het ganse project wordt geraamd op 2 mio euro.

De stad legt de lat dan ook hoog; enkel ontwerpers die reeds een nationale of internationale erkenning kregen komen in aanmerking om een voorstel in te dienen voor dit prestigieus stadsvernieuwingsproject. De bouw van een fietsbrug is niet het enige project om Aalst fietsvriendelijker te maken. Aan de huidige achterzijde van het station komt er ook een nieuwe fietsenstalling zodat fietsers die komen van Rechteroever hun fiets aan deze zijde van het spoor veilig en makkelijk kunnen achterlaten voor ze de trein of de bus nemen.

Schepen Caroline Verdoodt (N-VA) : De procedure tot aanstelling van een team van ontwerpers, ingenieurs bruggenbouw en landschapsdeskundigen wordt op de gemeenteraad van 29 september ter goedkeuring voorgelegd. Met deze oproep naar ontwerpers hoopt te stad, samen met de supervisor Christian Kieckens, op een architecturaal meesterwerk dat de beeldkwaliteit en uitstraling van de Aalsterse Stationsomgeving verder promoot. De brug en de heraanleg van het publiek domein is een volgende stap in de stadsvernieuwing van Aalst.